Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

SANAT ATÖLYESİ II

SYİ0417 SANAT ATÖLYESİ II 0/4/0 SA Türkçe 4
Öğrencinin farklı teknikler kullanarak proje ve eskiz renklendirmesine hakim olması.
Ön Koşullar Sanat Atölyesi
Eş Koşullar XXX Ders Adı...
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Reyhan Uludağ Eraslan
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 16:00 / 18:45 1C 11-13 Ataköy Kampüsü
Görüşme Saatleri ve Yeri Haftaiçi Hergün 9:00 / 18:00 Ataköy Kampüsü
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Renk bilgisine hakim olma ve farklı boyama tekniklerini; Lavi tekniği, sulu boya tekniği, kuru boya tekniği, toz pastel tekniği, keçeli kalem tekniklerini uygulayabilme ile  mekanda kullanılmış renk armonilerinin görseller üzerinden incelenmesi ve görsel üzerinde renk armonisi uygulaması.
Temel Kaynaklar -

Linda Holtschue, Duvar Yayınları, 2009, Sanat 101Rengi Anlamak-Tasarımcılar İçin Kılavuz Kitap,                                                                                                                           Kolektif, Aybike Ceylan Kızıltaş, Ayşe Tekel, Bilge Artmatlı Köroğlu, Nigün Görer Tamer, Nilüfer Gürer, Nuray Bayraktar, Nobel Yayın Dağıtım/Dizisi, 2012,Görsel Eğitimde Yaratıcılık ve Temel Tasarım York.
Gültekin Çizgen, Say Yayınları, 2006, Renk Dünyamız - 101 Kompozisyon 101 Yorum.E. H. Gombrich, Remzi Kitabevi, 2007, Sanatın Öyküsü                                                             Kiki Eldridge, Rockport Publishers, 2007, Color Harmony

Diğer Kaynaklar -
Uygulama için kullanılacak görsel örnekler.
1. Hafta Dersin işleyişinin ve içeriğinin açıklanması, renk bilgisine giriş. Anlatım Tartışma
2. Hafta Renklerin oluşumu ve renklerin karışımı. Anlatım Uygulama
3. Hafta Lavi tekniğinin anlatılması ve uygulama örneğinin gösterilmesi. Anlatım Uygulama
4. Hafta Lavi tekniğinin öğrencilere uygulatılması. Anlatım Uygulama
5. Hafta Sulu boya tekniğinin anlatılması ve uygulama örneğinin gösterilmesi. Anlatım Uygulama
6. Hafta Sulu boya tekniğinin öğrenciye uygulatılması. Anlatım Uygulama
7. Hafta Kuru boya tekniğinin anlatılması ve uygulama örneğinin gösterilmesi. Anlatım Uygulama
8. Hafta Arasınav
9. Hafta Kuru boya tekniğinin öğrenciye uygulatılması. Anlatım Uygulama
10. Hafta Toz pastel tekniğinin anlatılması ve uygulma örneğinin gösterilmesi. Anlatım Uygulama
11. Hafta Toz pastel tekniğinin öğrenciye uygulatılması. Anlatım Uygulama
12. Hafta Keçeli kalem tekniğinin anlatılması ve uygulama örneğinin gösterilmesi. Anlatım Uygulama
13. Hafta Keçeli kalem tekniğinin öğrenciye uygulatılması. Anlatım Uygulama
14. Hafta Dönem boyunca yapılan uygulama çalışmalarının sınıf ortamında incelenmesi. Sözlü - Görsel Sunum
15. Hafta Dönem boyunca yapılan uygulama çalışmalarının sınıf ortamında incelenmesi. Sözlü - Görsel Sunum
16. Hafta Değerlendirme Teslim

ÖÇ-1ÖÇ1: Renk bilgisine hakim olmak. ÖÇ2: Farklı boyama (Lavi tekniği, sulu boya tekniği, kuru boya tekniği, toz pastel tekniği, keçeli kalem tekniği) tekniklerine hakim olması. ÖÇ3: Mekan içerisinde doğru renkler kullanarak, uygulama yapabilme.
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15