Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

FİLM FESTİVALLERİ

SYİ 0711 FİLM FESTİVALLERİ 2/0/0 SA Türkçe 4
 Dersin amacı öğrencilerin sinema tarihi konusunda bilgilendirip, film festivalleri ve sinema arasındaki ilişkiyi kapsamlı biçimde anlatmaktır. Ticari sinema ve sanat sineması arasındaki ayrımlar ve festivallerin sinemaya katkısınin da öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Eş Koşul Yok
Özel Koşullar Özel Koşul Yok
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Dr. Selda Salman Sakızlı
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 13.00 - 14.45, İKÜ Cats Sanal Sınıf
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Sözlü Anlatım

-Konu Anlatımı

-Tartışma
Temel Kaynaklar

Yetkiner, B. (2020), Türkiye’de Film Festivalleri, Nobel Bilimsel Eserler, İstanbul

Konular sözlü ve görsel-işitsel anlatımlar ve sunumlar yoluyla, dersin hocası tarafından sağlanacak malzemelerle işlenecektir.

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Genel giriş: Film festivalleri neden organize edilir? Festival türleri. Sözlü Anlatım- Konu Anlatımı-powerpoint
2. Hafta Dünyada ve Türkiye’de önemli film festivalleri Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
3. Hafta Festivaller ve sinema sektörü Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
4. Hafta Festival organizasyonu Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
5. Hafta Finansman, sponsorluklar Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
6. Hafta Basın ve tanıtım etkinlikleri Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
7. Hafta Vize
8. Hafta Festival etkinlikleri: Film gösterimleri, galalar, basın toplantıları, paneller, atölyeler Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
9. Hafta Festival etkinlikleri: Pitching forumlar, film fonları Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
10. Hafta Film marketleri, işlevleri ve market bileşenleri Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
11. Hafta Festival katalogları ve diğer basılı malzemelerin hazırlanması Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
12. Hafta Çeviri ve konuk ağırlama Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
13. Hafta Festival dönemi: Ekiplerin ve mekânların organizasyonu Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
14. Hafta Ödüller (emek ödülleri, onur ödülleri vb ve film ödülleri), jüriler, ödüllerin sektör ve film ekipleri için anlamları Sözlü Anlatım-Konu Anlatımı-powerpoint
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1
ÖÇ-2ÖÇ-1 Sinema Tarihine hakim olacaktır
ÖÇ-3ÖÇ-2 Ticari sinema kavramını değerlendirebilecektir
ÖÇ-4ÖÇ-3 Sanat Sineması kavramına hakim olacaktır
ÖÇ-5ÖÇ-4 Film Festivalleri konusunda bilgi sahibi olacaktır
ÖÇ-6ÖÇ-5 Sinema ve festival ilişkisini kapsamlı şekilde değerlendirecektir
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15