Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

Gelişmiş Mobil Uygulama Teknikleri

MB0075 Gelişmiş Mobil Uygulama Teknikleri 2/2/0 SA Türkçe 5
 Bu derste amaç, öğrenciye platform bağımsız yazılım geliştirebilme becerilerini kazandırmaktır. Dersi almak isteyen öğrenci için ön koşul, Mobil Uygulama Geliştirme Temelleri dersini başarmış olmasıdır. Mobil Uygulama Geliştirme Temelleri dersindeki kodlama yapısına hakim olan öğrenci, görsel telamalar ile zenginleştirilmiş ileri düzey programlama araçlarını kullanarak aynı kodu bir çok işletim sistemi yada platforma uyarlayabilir. Bu sayede öğrenciye profesyonel düzeyde yazılım oluşturma becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar
Eş Koşullar
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kaynaş
Ders Gün,Saat ve Yeri
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri  Laboratuvar ortamında online IDE ile uygulamalı ders anlatımı ve  pratik çalışma
Temel Kaynaklar  "Flutter for Beginners: ", Alessandro Biessek, Packt,  ISBN-13:978-1788996082
Diğer Kaynaklar

1. Hafta Genel bilgiler, platforma özgü kurulumlar Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
2. Hafta Widget Yapısı Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
3. Hafta Stateless ve Stateful widget kavramı Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
4. Hafta Genel Sayfa Yapısı Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
5. Hafta State Yapısı Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
6. Hafta UI Araçları Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
7. Hafta Buton Yapıları Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
8. Hafta Kullanıcı Etkileşimi Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
9. Hafta Listview Yapısı Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
10. Hafta Veritabanı İşlemleri - I (Sqlite) Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
11. Hafta Veritabanı İşlemleri – II (Firebase) Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
12. Hafta Crud Operasyonlar Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
13. Hafta Görsel Yapılar, Tema,Resim/Animasyon Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
14. Hafta Asenkron Yapılar Laboratuvar ortamında uygulamalı anlarım
Derse Devam / Katılım 10 10

ÖÇ-1Platform Bağımsız Programlama hakkında bilgi sahibi olur.
ÖÇ-2Aynı kod ile desktop, web ve mobil uygulamalar geliştirebilir.
ÖÇ-3Linux/Windows/Mac gibi sistemlerde aynı kodu çalıştırabilir.
ÖÇ-4Profesyonel görünümlü temalar ile yazılım geliştirebilir.
ÖÇ-5Program geliştirme kiti ile veri tabanlarına bağlanmayı öğrenir.
PÇ-1Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
PÇ-2Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir.
PÇ-3Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarındaki problemleri saptar, tanımlar, analiz eder; araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-4Matematik disiplinine sahip olarak, bilgisayarın işleyiş mantığını anlar ve hesaba dayalı düşünme yeteneği kazanır.
PÇ-5Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında karşılaşılan problemleri çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak etkin bir biçimde çalışır.
PÇ-6En az bir yabancı dil bilgisine ve Türkçe, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
PÇ-7Analitik düşünme yeteneği ile sonuç çıkarma sürecinde zamanı etkin kullanır.
PÇ-8Mesleki etik ve sorumluluk bilincindedir.
PÇ-9Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisine sahiptir.
PÇ-10Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincine sahiptir ve mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir.
PÇ-11Alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini toplum yararına kullanır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11