İktisat

Yabancı Dil VII

IKT0044 Yabancı Dil VII 3/0/0 SA Türkçe 4
Öğrencileri B1 düzeyinde bir iş İngilizcesi çerçevesinde kelime ve dil bilgisi ile dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileri ile donatmak.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar %80 devam gereklidir.
Öğretim Üyeleri Okt.Bahar Şahin
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma, 13:00-15:45, Ataköy Kampüsü, 4B-03/05
Görüşme Saatleri ve Yeri Bahar Şahin, Pazartesi, 10:00-11:00, AK-4-A-01
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Dinleme çalışmaları, ikili ve grup çalışmaları, çeşitli (ders&çalışma kitabı, active teach dvd, sunum-multimedya, vb.) materyaller ile desteklenmiş eklektik, öğrenci-merkezli, interaktif ve iletişimsel yöntemler.
Temel Kaynaklar -COTTON et al, Market Leader Intermediate 3rd Edition, England, Pearson Education Limited, 2011.
Diğer Kaynaklar -Okuma ve dil bilgisi ağırlıklı yan malzemeleri, çalışma kağıtları.
1. Hafta Derse kayıt haftası
2. Hafta Introduction & Unit 1 Brands Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
3. Hafta Unit 1 Brands Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
4. Hafta Unit 1 Brands Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
5. Hafta Unit 2 Travel Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
6. Hafta Unit 2 Travel Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
7. Hafta Unit 3 Change Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
8. Hafta Unit 3 Change Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
9. Hafta MID-TERM
10. Hafta Unit 4 Organisation Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
11. Hafta Unit 4 Organisation Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
12. Hafta QUIZ
13. Hafta Unit 5 Advertising Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
14. Hafta Unit 5 Advertising Sözlü anlatım, öğrenci merkezli, konuşturmaya yönelik, eklektik yöntem
15. Hafta FINAL
Kısa sınav(lar) 1 10
Derse Devam / Katılım 1 5

ÖÇ-1CEF B1-B2 düzeyde okuma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-2CEF B1-B2 düzeyde dinleme becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-3CEF B1-B2 düzeyde yazma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-4CEF B1-B2 düzeyde konuşma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-5CEF B1-B2 düzeyde iletişim kurma becerilerini geliştirmek.
PÇ-1İktisat alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak yetkinliklerini tanımlar ve bu yetkiliklerini pratikte kullanır.
PÇ-2İktisat alanındaki kavram ve görüşleri bilimsel yöntemlerle ele alır, hipotezler geliştirir, elde ettiği verileri yorumlar ve değerlendirir.
PÇ-3Uygulamada karşılaşılan ve/veya öngörülemeyen karmaşık sorunlar için çözüm önerileri geliştirir, bu önerileri akademik yayın kurallarına uygun şekilde raporlar ve sunar.
PÇ-4Bölgesel ve küresel konuları/sorunları tanımlayarak bilimsel veri ve araştırmalara dayalı analizler gerçekleştirir ve çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5İktisat alanındaki öğrenme gereksinimlerini belirleyip edindiği bilgi ve becerileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir ve bu bilgi ve becerileri iktisat politikaları geliştirme yönünde kullanır.
PÇ-6İktisat alanıyla ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü aktarma becerisi kazanır.
PÇ-7İktisat alanındaki düşüncelerini ve önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve uzman olmayan kişilere aktarır, tartışır ve elde ettiği dönüşlere göre önerilerini revize ederek yeni politikaların geliştirilmesine katkı sağlar.
PÇ-8İktisat alanına temel oluşturan diğer disiplinlerden yararlanır, bu disiplinler ile iktisat alanındaki bilgilerini ilişkilendirerek multidisipliner yaklaşımlar geliştirir, projeler ve yayınlar üretir.
PÇ-9İktisadın klasik ve modern kuramları arasındaki farklılıkları ve ilişkileri tanımlar, klasik ve modern iktisat politikalar arasındaki ayrımları gözlemleyerek bu politikaların iktisadi ve toplumsal sorunlara uyumunu değerlendirir.
PÇ-10Bir yabancı dile hakim olarak iktisat ile ilgili yabancı dildeki haber kaynaklarını okuyup anlar, iktisat yazınını tarar ve bu alandaki en güncel yaklaşımları takip eder.
PÇ-11İktisat ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve bu verileri kullanarak istatistiksel/ekonometrik çalışmaların gerçekleştirilmesi aşamalarında bilimsel ve etik değerleri göz önünde bulundurur, ayrıca akademik yayın ilkelerine uyarak yayın sürecini yürütür.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11