İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme

RUSÇA III

ISL0159 RUSÇA III 3/0/0 SA Türkçe 4
 Öğrenciler günlük hayatta konuşabilecek, kitap dergi vb kaynakları okuyabilecek ve anlayabilecek seviyeye ulaşacaklardır
Ön Koşullar Rusça 1 ve Rusça 2 derslerinin alınmış olması
Eş Koşullar Konuşma ve okuma seviyesinin gerekli derecede bulunması
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Janetta Kankavi
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma 13.00-15.00 BK B-402
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğr. Gör. Janetta Kankavi
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım, pratik çalışmalar, soru- cevap teknikleri, senaryolaştırılmış konuşma oyunları
Temel Kaynaklar Antonova V. E., Nahabina M.M., Safronova M.V.,Tolstıh A. A. , Doroga v Rossiyu Rusya'ya Doğru 1 (3. bölüm), Multilingual Yayınları, İstanbul, 2003

Diğer Kaynaklar Havronina S. A. , Şiroçenskaya A. İ., Russkiy Yazık v Uprajneniyah Alıştırmalarla Rusça , Multilingual Yayınları, İstanbul, 2014

Rusça-Türkçe Sözlükleri

1. Hafta Fiiller, tamamlanmış ve tamamlanmamış fiil şekilleri Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
2. Hafta Fiil çekimi: 1. ve 2. grup fiil çekim ekleri, Şimdiki zaman, metin çalışması, okuma, çeviri Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
3. Hafta Fiillerle soru sözcükleri, yeni kelimeler, -Какой sıfatın kullanılması Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
4. Hafta İzmaylovskiy Park konu üzerine çalışma, okuma, çeviri, anlatma Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
5. Hafta İsmin Halleri, Bulunma, Kimin ve Neyin hakkında hal, Kullanılan edatlar, pratik çalışmalar Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
6. Hafta Ülkeler, şehirler, diller ve vatandaşlık isimleri, ''Arbat'' metni üzerine çalışmalar Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
7. Hafta Sayılar tekrarı,-ся ekiyle dönüşlülük fiilleri , -Учиться sözcük üzerine çalışmalar Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
8. Hafta Vize sınavı Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
9. Hafta Belirtme hali, hal ekleri, tekil ve çoğul isimlerle kullanılması Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
10. Hafta Aitlik hali, hal ekleri, e-bilmek fiili Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
11. Hafta Geçmiş zaman Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
12. Hafta Gelecek zaman Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
13. Hafta Yönelme ve İnstrumental halleri, hareket fiilleri, pratik çalışmalar Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
14. Hafta Konu tekrarı Konu anlatım, uygulama ve alıştırmalar
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final

PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9