İşletme

- Öğrencilerin iş hayatı için gerekli olan temel Excel bilgilerinin öğretilmesi ve ofis içerisinde içerik hazırlayabilmeleri amaçlanmıştır.
Ön Koşullar Bilgisayara Giriş-I
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ptesi, 13:00 / 16:45, BK PC Lab (yüz yüze)
Görüşme Saatleri ve Yeri Ptesi/ 14:00 / PC Lab. Basın Ekspres Kampüsü /g.hacibekiroglu@iku.edu.tr
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Ders anlatımı ve uygulama
Temel Kaynaklar -Temel Excel Eğitim Kitapları.
Diğer Kaynaklar -Excel Easy, www.excel-easy.com/
1. Hafta Microsoft Excel'e Giriş Sözlü anlatım,Laboratuvar,
2. Hafta Hücre Biçimlendirme Sözlü anlatım,Laboratuvar,
3. Hafta Hücre ve Tablo Biçimlendirme Sözlü anlatım,Laboratuvar,
4. Hafta Fonksiyonlar ve Hesaplamalar Sözlü anlatım,Laboratuvar,
5. Hafta Fonksiyonlar ve Hesaplamalar Sözlü anlatım,Laboratuvar,
6. Hafta Veri Analizi Araçları Sözlü anlatım,Laboratuvar,
7. Hafta Veri Analizi Araçları Sözlü anlatım,Laboratuvar,
8. Hafta Özet tablo (Pivot Table) ve Özet grafik (Pivot Chart) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
9. Hafta Ara Sınav Haftası Sözlü anlatım,Laboratuvar,
10. Hafta Ara Sınav Haftası Sözlü anlatım,Laboratuvar,
11. Hafta Görünüm Özellikleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
12. Hafta Çalışma Kitabı Denetimi Sözlü anlatım,Laboratuvar,
13. Hafta Makro İşlemleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
14. Hafta Makro İşlemleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
15. Hafta Final Sınavı Sınav
16. Hafta Final Sınavı Sınav
17. Hafta Final Sınavı Sınav

ÖÇ-1Öğrenciler temel seviyede dört işlem ve basit MS Excel formüllerinin kullanımını öğrenecektir.
ÖÇ-2Öğrenciler, grafik oluşturma ve düzenleme temel seviyede öğrenerek, görsel bir sonuç elde edecektirler.
ÖÇ-3Öğrenciler tablo ve hücre biçimlendirmesini öğrenecektir.
ÖÇ-4Öğrenciler, çalışma sayfalarını taşıma, kopyalama, silme işlemlerini yapılabilmeyi öğrenecektirler.
ÖÇ-5Öğrenciler, matematiksel, istatistiksel, metinsel ve mantıksal fonksiyonları öğrenecektirler.
PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.