İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme

İleri Excel uygulamaları

ISL2004 2 İleri Excel uygulamaları 2/2/0 Z Türkçe 4
• Sayısal işlemci paketlerinin ileri uygulamaları, ofis otomasyon sistemlerinin tanıtımı ve uygulamaları.
• Uygulama : Öğrencilerin Microsoft Office programlarından Microsoft Excel (hesap tablosu) ile uygulamalar geliştirmesini sağlamak.
• Öğrencilerin okul ve iş hayatında bilgisayar yazılımlarından ne şekilde faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirilmesini sağlamak.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Temel bilgisayar kullanım bilgisi Microsoft Ofis araçlarına aşinalık
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gürsel Hacıbekiroğlu
Asistanlar -Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 13:00-14:50, / Çarşamba 11:00-12:50 * Derslik: PC lab
Görüşme Saatleri ve Yeri g.hacibekiroglu@iku.edu.tr veya PC Lab ders gününde
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
- Derslerimizde, teorik anlatım ve bilgisayarlı uygulama projelerine dayalı öğretme yöntemleri uygulanmaktadır.
- PC Lab. da uygulamalı ders

Temel Kaynaklar - Financial Modeling in Excel For Dummies, D.S.Fairhurst, Wiley, 2022

- Excel Basics for Beginners, H.E. Mejia, Amazon, 2021
- Building Financial Models with MS Excel, K.S. Proctor, Wiley, 2010

- Ders notları (CATS sisteminde)
Diğer Kaynaklar -  Excel Easy, www.excel-easy.com

- Yöneticiler İçin Bilgisayar Destekli Karar Modelleri: Excel İle Modelleme ve Çözüm Uygulamaları (H.Öner Esen,  Basım Tarihi 1.1.2008)
1. Hafta MS Excel'e Giriş Sözlü anlatım, uygulama
2. Hafta Verilerle Çalışma Yöntemleri Sözlü anlatım, uygulama
3. Hafta Veri Analizi Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
4. Hafta Çözücü (Solver) Sözlü anlatım, Lab uygulaması
5. Hafta Tablolarla Çalışma Sözlü anlatım, uygulama
6. Hafta Verileri Görselleştirme ve Grafikler Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
7. Hafta Formüllerle Çalışmak Sözlü anlatım, uygulama
8. Hafta Formüllerle Çalışmak Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
9. Hafta Formüllerle Çalışmak Sözlü anlatım, uygulama
10. Hafta Excel İle Modelleme Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
11. Hafta Excel İle Modelleme Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
12. Hafta Excel İle Modelleme Sözlü anlatım, uygulama
13. Hafta Excel İle Modelleme Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
14. Hafta Excel İle Modelleme Sözlü Anlatım, Yazılı Anlatım, Laboratuvar Uygulamaları
15. Hafta Final Sınavı Yazılı sınav
16. Hafta Final Sınavı Yazılı sınav
17. Hafta Final Sınavı Yazılı sınav

ÖÇ-1Okul ve iş hayatında Microsoft Office yazılımlarının önemini açıklayabilmek ve faydalanabilmek
ÖÇ-2Hesap tablosu programının amacını ve kullanım alanlarını tanımlayabilmek
ÖÇ-3MS Excel yazılımda çalışma sayfalarını kullanabilmek ve biçimlendirebilmek
ÖÇ-4MS Excel yazılımda grafikler oluşturabilmek
ÖÇ-5MS Excel yazılımda temel fonksiyonları kullanarak formüller oluşturabilmek
ÖÇ-6MS Excel yazılımını kullanarak Veri Süzme ve Alt Toplam Raporları alabilmek
ÖÇ-7MS Excel yazılımını kullanarak Özet Tablo Raporları oluşturabilmek ve yorumlayabilmek
ÖÇ-8MS Excel yazılımını kullanarak Veri İş Birliği ve Veri Doğrulama yapabilmek
ÖÇ-9MS Excel yazılımını kullanarak veritabanı programlarından tablo aktarabilmek
ÖÇ-10MS Excel yazılımını kullanarak karar alternatifleri için Senaryolar oluşturabilmek ve yorumlayabilmek
ÖÇ-11MS Excel yazılımını kullanarak iş fonksiyonlarını modelleyerek sistemler oluşturabilmek
PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9