İşletme

İngilizce V

YDI0005 İngilizce V 3/0/0 SAD İngilizce 3
 Bu dersin genel hedefi, akademik amaçlı yabancı dil becerilerini ilgili alana ait makaleler ve yapılan teorik dersler aracılığıyla birleştirmek ve böylece öğrencilere kendi çalışma alanlarına yönelik daha iyi bir akademik İngilizce yetkinliği kazandırmaktır. Buna ek olarak, bu dersin içeriği, öğrencilerin kendi çalışma alanlarında yapacakları pratikler ve çalışmalar için sahip oldukları akademik becerileri harekete geçirmeyi hedefler.

Bu dersin sonunda öğrenciler;

metinleri okumaya başlamadan önce gerekli olan stratejileri (özarama, tarama, önizleme gibi)

bir metnin özünün tam olarak anlaşılması için gereken referans noktalarının belirlenmesini,

bilinmeyen kelimelerin anlamlarının bağlamdan tahmin edilebilmesini

bir metnin tam olarak anlaşılabilmesi için mecaz kullanımlarının tespit edilmesini

metinden çıkarım yapmayı

yazarın görüşünü tam olarak anlayabilmek için bilgi ve görüş anlatan ifadeleri ayırt edebilmeyi

yazarın yazma tekniğini ayırt edebilmeyi (amaç, okuyucu kitlesi, yazar görüşü, metnin yazım dilinin tonu, metnin genel söylemine aracılığıyla)

metinlerde yer alan alt mesajların çıkarılmasını,

metinlerde yer alan anahtar fikirlerin belirlenmesini,

metnin içinde yer alan fikirler arasında bağlantıların fark edilebilmesini

tek veya daha fazla metin içinde yer alan bilginin değerlendirilmesini, sentezlenmesini ve kullanılmasını

doğru ve uygun dil yapılarını, akademik kelimeleri ve söylem belirleyicilerini kullanabilmeyi

sözlü söylem içinde ana fikirlerin belirlenmesini

ingilizce müzakere başlatma ve sürdürmeyi,

metnin ana fikri konusunda teknik materyallerin analizi ve teknik kelime bilgisi üzerine çalışma yapmayı öğreneceklerdir.

Ön Koşullar YDI 5.
Eş Koşullar ---
Özel Koşullar ---
Öğretim Üyeleri Özay Şeker
Ders Gün,Saat ve Yeri BU DERS BU DÖNEM AÇILMAMIŞTIR.
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.

Temel Kaynaklar

THE COMPASS - Route to Academic English II , Nüans

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta INTRODUCTORY UNIT Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
2. Hafta INTRODUCTORY UNIT Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
3. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
4. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
5. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
6. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
7. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
8. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 1 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
9. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
10. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
11. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
12. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
13. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.
14. Hafta UNIT 1 - POWER AND THE INDIVIDUAL - TEXT 2 Ders interaktif olarak işlenir ve öğrenciler demonstrasyon yapar.