İşletme

MÜZAKERE TEKNİKLERİ

ISL0019 MÜZAKERE TEKNİKLERİ 2/0/0 SA Türkçe 4
Dersin amacı öğrencilere bilgi toplama ve yorumlama, güç ve çıkar ilişkilerini anlama ve iş yaşamında karşılaşacakları problemleri müzakere süreciyle etkin olarak çözmelerini sağlamaya yönelik olarak beceriler kazandırmaktır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Andaç TOKSOY
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba, 11:00-12:45, Basın Ekspres Kampüsü, B-301
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı, 11:00-13:00, Basın Ekspres Kampüsü B Blok, 8. Kat, Ofis No: 08
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Ders, power point sunumlar vasıtasıyla anlatılır. Sunum dosyalarını ve akts formunu içeren ders notları dönem başında öğrenciye verilir. Öğretim üyesi teorik anlatımın yanısıra, sınıf içi tartışma, güncel uygulamalar ve ödevlerle dersi destekler.
Temel Kaynaklar

Örgütsel Davranış, Stephen P. Robbins ve Timothy A. Judge, Çeviri Editörü: İnci Erdem, Pearson / Nobel, 14. Basımdan Çeviri, ISBN: 978-605-133-142-3
Diğer Kaynaklar -Çetin, Canan. Müzakere Teknikleri. 3. Baskı, İst: Beta , 2009

ÖÇ-1 Çatışma ve müzakere konularında stratejik düşünebilme
ÖÇ-2Bilgi toplayabilme ve yorumlayabilme
ÖÇ-3Müzakerelerde kültürün, kişiliğin rolünü ifade edebilme
ÖÇ-4Farklı pozisyonlar için farklı müzakere teknikleri gerektiğini açıklayabilme
ÖÇ-5Güç ilişkilerini tanımlayabilme
ÖÇ-6Çıkar ve amaç ilişkilerini ortaya koyabilme
ÖÇ-7 Temel müzakerecilik becerilerini özümseme
ÖÇ-8Müzakere stratejilerini ve kullanım şartlarını açıklayabilme
PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9