İşletme

İşletme Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK & İŞLETME STRATEJİLERİ

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK & İŞLETME STRATEJİLERİ

ISL0048 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK & İŞLETME STRATEJİLERİ 2/0/0 SA Türkçe 4
 Günümüzde önemi gittikçe artan sosyal sorumluluk kavramını öğrencilere tanıtmak ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk uygulamalarının işletmelerin başarılarındaki etkileri açıklamaktır. Türkiye’de ve Dünya’da sosyal sorumluk projelerine yer veren işletmeleri-stratejilerini uygulamalarla araştırmaktır.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Andaç Toksoy
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma, 11:00-12:45
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma, 15:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Sözlü konu anlatımı, öğrenciyi araştırmaya yönelik sunumların yapılması.
Temel Kaynaklar - Kurumsal sosyal sorumlulukta güncel yönelim ve yaklaşımlar, Sibel Hoşnut-Seçil Deren, Nobel Yayıncılık

- Kurumsal sosyal sorumluluk, Philip Kotler, Medicat Yayıncılık

- Yükselen Trend Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Ceyda Aydede, Medicat Yayıncılık

- Strategic Corporate Social Responsibility: Stakeholders in a Global Environment, David Chandler, William       Werther.

- Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, Ebru Özgen
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Sosyal sorumluluk kavramı ve önemi Sözlü konu anlatımı
2. Hafta Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı Sözlü konu anlatımı
3. Hafta KSS ve Tarihsel gelişimi Sözlü konu anlatımı
4. Hafta Kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımları Sözlü konu anlatımı
5. Hafta Kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaşanan gelişmeler Sözlü konu anlatımı
6. Hafta Sivil toplum örgütleri Sözlü konu anlatımı
7. Hafta Ara sınav Ara sınav
8. Hafta Sosyal sorumluluk projeleri oluşturma süreci Sözlü konu anlatımı
9. Hafta İşletmelerin sosyal sorumluluk projeleri-süreci Sözlü konu anlatımı
10. Hafta Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve SWOT analizi Sözlü konu anlatımı
11. Hafta Kurumsal sosyal sorumluluk ve itibar yönetimi Sözlü konu anlatımı
12. Hafta Proje sunumları ve tartışma Sunum
13. Hafta Proje sunumları ve tartışma Sunum
14. Hafta Proje sunumları ve tartışma Sunum
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1Sosyal sorumluluk kavramının tanımını ve işletmelerle ilişkilendirmek
ÖÇ-2Sosyal sorumluluk konuları ve projeleri ile ilgili ilkelerin öğrenmek
ÖÇ-3Sosyal sorumluluk projelerinin uygulamadaki aşamalarının öğrenmek
ÖÇ-4Sosyal sorumluluk bilincinin oluşturmak
ÖÇ-5Sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek ekip çalışması ile yürütebilmek
PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9