İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme

DENETİM

ISL0004 DENETİM 2/0/0 SA Türkçe 4
Öğrencilere bağımsız denetimin temel unsurlarının kavratılması ve denetim standartları, denetim süreci, teknikleri,raporlama ve maddi ve uygunluk denetimi konularında yeterli bilgi düzeyine sahip olmalarını sağlama.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Peyami Çarıkçıoğlu
Asistanlar Arş. Gör. Pınar Sarp
Ders Gün,Saat ve Yeri ÇR 13:00-14:50-Cats Meeting
Görüşme Saatleri ve Yeri Online
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Ders anlatımı, problem çözümü, sınıf tartışması, ödev

Temel Kaynaklar --GÜREDİN, Ersin, "DENETİM Ve Güvence Hizmetleri", Arıkan Yayınevi, 11.Bası, İstanbul, 2007.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Denetimin Tanımı ve Türleri Ders anlatımı, sınıf tartışması
2. Hafta Denetimin Temel Unsurları Ders anlatımı, sınıf tartışması
3. Hafta Denetim Türleri Ders anlatımı, sınıf tartışması
4. Hafta Denetim Standartları Ders anlatımı, sınıf tartışması
5. Hafta Denetim Standartları Ders anlatımı, sınıf tartışması
6. Hafta Dünyada ve Türkiyede Muhasebe Denetiminin Gelişimi Ders anlatımı, sınıf tartışması
7. Hafta Denetimin Amaçları Ders anlatımı, sınıf tartışması
8. Hafta Denetim Süreci ve Planlama Ders anlatımı, sınıf tartışması
9. Hafta Denetim Süreci ve Planlama Ders anlatımı, sınıf tartışması
10. Hafta Denetim Kanıtları ve Denetim Teknikleri Ders anlatımı, sınıf tartışması
11. Hafta Denetim Yöntemleri Ders anlatımı, sınıf tartışması
12. Hafta Denetim Raporu Ders anlatımı, sınıf tartışması
13. Hafta Çalışma Kağıtları Ders anlatımı, sınıf tartışması
14. Hafta Önemlilik ve Risk Ders anlatımı, sınıf tartışması
15. Hafta Final sınavları Sınav
16. Hafta Final sınavları Sınav
17. Hafta Final sınavları Sınav

ÖÇ-1(DÇ-1) : Denetimin önemini ve gerekliliğini kavramak
ÖÇ-2(DÇ-2) : Doğru ve güvenilir bilginin karar vermedeki önemini ve gerekliliğini kavramak
ÖÇ-3(DÇ-3): Genel kabul görmüş denetim standartlarını kavrama ve uygulama yetisine sahip olmak
ÖÇ-4(DÇ-4): Denetim yöntem ve tekniklerini bilmek ve uygulamak
ÖÇ-5(DÇ-5): Denetim riski ve önemlilik ilişkisini tespit etmek
ÖÇ-6(DÇ-6) : Hesapların maddi ve uygunluk denetimlerini yapabilmek
ÖÇ-7(DÇ-7): Denetlenmiş Finansal tablolar hakkında görüş oluşturmak
PÇ-1İşletme ile ilgili temel teorik bilgiye sahip olur.
PÇ-2 Eğitimi süresince öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak ilgi, merak ve araştırma yetkinliğine sahip olur.
PÇ-3İşletme problemlerine disiplinlerarası ve sorgulayıcı yaklaşan, nicel ve nitel verileri matematiksel ve istatistiksel modellerle entegre edebilen, analitik düşünme kabiliyetine sahip olur.
PÇ-4İşletmeleri sistem yaklaşımı esasında bir bütün olarak görebilen, işletme problemlerini tanımlama, tasarlama ve modelleme konusunda bilgi sahibi, son model teknolojileri kullanabilen ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir.
PÇ-5Uzun dönemde kurumsal sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel şartlardaki değişimleri anlayabilen; çevreye uyum sağlayıcı kurumsal, işletme ve işlevsel stratejiler geliştirebilen; stratejileri uygulayabilen ve kontrol edebilir.
PÇ-6Bir lider ve takım üyesi olarak, grup çalışmasına yatkın olma proaktif biçimde sorumluluk alabilme, üst seviyede donanım isteyen teknik ve yönetsel problemlerin çözümünde inisiyatif alabilir.
PÇ-7En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı olarak ileri derecede kullanarak işletme alanındaki teorik ve pratik bilgileri sentezleyebilme ve işletmelerde iletişimini başarı ile yönetebilir.
PÇ-8Etkili sözlü ve yazılı iletişim, empati ve dinleme becerisi, ilişki yönetimi ve ikna kabiliyeti, müzakere becerisi gibi sosyal ilişkilere yönelik becerileri geliştirme ve kullanabilir.
PÇ-9İşletme yönetimi disiplini için araştırma, muhasebe, finans, insan kaynakları, üretim ve proje yönetimi gibi alanlarda tercih edilen ileri düzeydeki bilgisayar programlarını etkili şekilde kullanabilen mezunlar verir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9