Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ III

İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ III

UTC0208 İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ III 3/0/0 SA İngilizce 4
Öğrencileri B1 düzeyinde İş İngilizcesi çerçevesinde kelime ve dil bilgisi ile dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileri ile donatmak.
Ön Koşullar ---
Eş Koşullar ---
Özel Koşullar Öğrencilerin bu dersi takip edebilmeleri için en az A2 (pre-intermediate) düzeyinde İngilizce bilmeleri beklenir.
Öğretim Üyeleri Öğr. Grv. Mehmet Altay
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Dinleme çalışmaları, ikili ve grup çalışmaları, video ve gerçek materyaller ile desteklenmiş eklektik, öğrenci-merkezli, interaktif ve iletişimsel yöntemler.
Temel Kaynaklar - COTTON, David, David Falvey, Simon Kent, Market Leader Intermediate 3rd Edition, England, Pearson Education Limited, 2010.
Diğer Kaynaklar - Okuma ve dil bilgisi ağırlıklı yan malzemeler ve çalışma kağıtları.
1. Hafta Derse kayıt haftası & Unit 1 Brands - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
2. Hafta Unit 1: Brands - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
3. Hafta Unit 1: Brands - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
4. Hafta Unit 2: Travel - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
5. Hafta Unit 2: Travel - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
6. Hafta Unit 3: Change - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
7. Hafta Unit 3: Change - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
8. Hafta Unit 4 Organisation - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
9. Hafta Ara sınavı Ara sınavı
10. Hafta Unit 4 Organisation - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
11. Hafta Unit 5 Advertising - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
12. Hafta Unit 5 Advertising & Quiz - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
13. Hafta Unit 6 Money - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
14. Hafta Unit 6 Money - Eklektik, anlatım, uygulama, tartışma.
15. Hafta Final sınavı Final sınavı
16. Hafta Final sınavı Final sınavı
17. Hafta Final sınavı Final sınavı
Kısa sınav(lar) 1 10

ÖÇ-1CEF B1 düzeyde okuma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-2CEF B1 düzeyde dinleme becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-3CEF B1 düzeyde yazma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-4CEF B1 düzeyde konuşma becerilerini geliştirmek.
ÖÇ-5CEF B1 düzeyde iletişim kurma becerilerini geliştirmek.
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10