Uluslararası Ticaret

Öğrenciler sözlü ve yazılı iletişime dair temel bilgiler edinecek, mesleki yazışma yöntemlerine hakim olacak ve alanlarına yönelik iletişim çalışmalarının önemini kavrayacaklardır.
Ön Koşullar
Eş Koşullar
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri
Ders Gün,Saat ve Yeri
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Temel Kaynaklar
Diğer Kaynaklar
1. Hafta İletişimin tanımlanması ve unsurları Anlatım, sunum, soru-cevap
2. Hafta İletişim şekilleri, tek yönlü iletişim, çok yönlü iletişim, kişilerarası iletişim. Anlatım, sunum, sınıf içi uygulama
3. Hafta Kültürlerarası iletişim Anlatım, sunum, soru-cevap
4. Hafta Ticari yazışma örnekleri (teklif yazısı, proforma vb.) Anlatım, sunum, sınıf içi uygulama
5. Hafta Ticari yazışma örnekleri (teklif yazısı, proforma vb.) Anlatım, sunum, sınıf içi uygulama
6. Hafta Mesleki yazışma teknikleri Anlatım, sunum, sınıf içi uygulama
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Şirketler için iletişim kanalları, hedef kitle belirleme ve iletişim dilinin kullanımı Anlatım, sunum, soru-cevap
9. Hafta Kitle iletişimi nedir? Kitle iletişim araçları ve farklı mecralarda iletişim dilinin kullanımı Anlatım, sunum, soru-cevap
10. Hafta Pazarlamanın fonksiyonları, şirketler için pazarlama iletişimi Anlatım, sunum, soru-cevap
11. Hafta Örgütsel iletişim Anlatım, sunum, soru-cevap
12. Hafta Dijital medya, e-ticaret ve güncel ticari iletişim kanallarının örnekler üzerinden incelenmesi Anlatım, sunum, örnekleme, soru-cevap
13. Hafta Güncel ticari iletişim kanallarının örnekler üzerinden incelenmesi Anlatım, sunum, örnekleme, sınıf içi uygulama
14. Hafta Final sınavı

ÖÇ-1İletişim becerilerini geliştirerek, iletişim çatışmalarına çözüm önerileri getirebilecek ve bu becerileri çalışma yaşamında uygulayabilecek.
ÖÇ-2Alanıyla ilgili mesleki yazışmalara hakim olacak.
ÖÇ-3İş sunumları hazırlayabilecek ve başarılı müzakereler yapabilecek.
ÖÇ-4Şirketlerin iletişim kanallarını inceleyerek, dış ticarette reklam ve pazarlama gibi iletişim stratejilerinin önemini kavrayacak.
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.