Lisans
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Uluslararası Ticaret
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


RUSÇA I

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
UTC0212 RUSÇA I 3/0/0 SA Rusça 4
Dersin Amacı
 Rusça’yı günlük konuşma seviyesinde öğretmek, Rus kültürünü tanıtmak
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Janetta Kankavi
Asistanlar Rusça dil bilgisi Rusya’ya Doğru 1, Antonova, Nahabina
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Anlatım, yazım ve konuşma teknikleri,  Audi (ses sitemi) kullanımı
Temel Kaynaklar -
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Kiril alfabesi, fonetik özellikleri, morfolojik çalışması ( hece, sözcük oluşumu), yeni sözcükler ve basit cümleler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
2. Hafta Alfabe tekrarı, yazı ve okuma kuralları, telaffüz, anlatımlı, soru ve olumsuz cümle oluşturması, örnekler, Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
3. Hafta Genel ve özel sorular, soru sözcükler, tonlama, cümle şemaları, küçük diyaloglar ve metinler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
4. Hafta Kendini tanıtma, diyalog halinde çalışma, adlar ve zarflar, adların cinsi Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
5. Hafta Hava durumu, konu ile alakalı sözcükler, fonetik ve sözdizimsel kurallar, pratik çalışmalar Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
6. Hafta Şehir ve yerle alakalı sözcükler, Metin çalışması, adların cinsi ve iyelik zamirleri Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
7. Hafta Şahıs zamirin ve iyelik zamirin uyumu, adlar ve iyelik zamirlerin yan yana kullanılması, soru- cevap çalışması, dersle alakalı egzersizler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
8. Hafta Ara Sınav Ara Sınav
9. Hafta Скажи, Скажите, Извини, Извините fiiller üzerine çalışma, emir kipi, resmi ve günlük hitaplar, metinler ve egzersizler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
10. Hafta Yer ve durum zarfları, evini ve aile anlatımı, meslek adları, pratik çalışmalar Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
11. Hafta Tekil ve çoğul kategorisi, örnekler, pratik egzersizler, yeni sözcükler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
12. Hafta Şahıs zamirleri, adlar ve iyelik zamirleri, tekil ve çoğul olarak kullanımı, Metin okuma ve anlatım Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
13. Hafta Я знаю ( Ben biliyorum) Я думаю ( Ben düşünüyorum) kalıpların kullanımı, fiil çekim ekleri, egzersizler, sınıf çalışması Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
14. Hafta Kimin- чей, чья, чьё , чьи soru üzerine çalışmalar, özel soru sözcükler Sözlü- yazılı anlatım,işitsel öğretim teknikleri, teori ve konuşma pratiği ve öğretilenlerin ödev ile pekiştirilmesi.
15. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
17. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 40
Final 1 60


Program Çıktıları
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10