Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ I

İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ I

UTC0206 İNGİLİZCE OKUMA VE YAZMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ I 3/0/0 SA İngilizce 4
Öğrencileri A2-B1 düzeyinde İş İngilizcesi çerçevesinde kelime ve dil bilgisi ile dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileri ile donatmak.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -.
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Okutman Mehmet Altay
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Dinleme çalışmaları, ikili ve grup çalışmaları, video ve gerçek materyaller ile desteklenmiş eklektik, öğrenci-merkezli, interaktif ve iletişimsel yöntemler.

Temel Kaynaklar - COTTON et al, Market Leader Pre-Intermediate 3rd Edition, England, Pearson Education Limited, 2011.

Diğer Kaynaklar - İngilizce öğretimine ve sınavlarına yönelik kitaplar.
1. Hafta Derse kayıt haftası
2. Hafta Ünite 1 Careers Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
3. Hafta Ünite 1 Careers Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
4. Hafta Ünite 1 Careers Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
5. Hafta Ünite 2 Companies Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
6. Hafta Ünite 2 Companies Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
7. Hafta Ünite 2 Companies Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
8. Hafta Ünite 3 Selling
9. Hafta Ara sınav
10. Hafta Ünite 3 Selling Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
11. Hafta Ünite 3 Selling Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
12. Hafta QUIZ Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
13. Hafta Ünite 5 Stress Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
14. Hafta Ünite 5 Stress Sözlü anlatım, Göreve dayalı, İnteraktif
15. Hafta FİNAL SINAVI
Kısa sınav(lar) 1 10

ÖÇ-1Öğrencileri orta veya ileri düzeyde okuma becerisiyle donatmak.
ÖÇ-2İş dünyasında kendi alanında makaleleri anlayabilme becerisini geliştirmek, İngilizce sınavlara yeterli hale getirmek.
ÖÇ-3Yazma becerilerini geliştirmek ve çeşitli yazı örnekleri çalışmaları yapmak.
ÖÇ-4Kelime bilgilerini ileri düzeyde geliştirmek.
ÖÇ-5Konuşma becerilerini hedef seviye düzeyinde geliştirmek.
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10