Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Amaç: Eğitim Yönetimi ve Planlaması Tezli Yüksek Lisans Programı’ nın amacı eğitim yönetimi alanının gelişimine katkıda bulunacak araştırmalar yürütmek ve bu alanın gelişimine katkıda bulunacak akademisyenler yetiştirmektir. Eğitimcilerin profesyonel gelişimlerini destelemek ve eğitim yönetimi alanında mesleki yetkinlik kazandırmak programın diğer amaçları arasındadır.

Hedef: İKÜ Eğitim Yönetimi ve Planlaması Yüksek Lisans programı eğitim ve okul yönetimi konusunda çağdaş bilimsel bilgi ve yaklaşımları uygulamayla bütünleştirerek bu alanda donanımlı insanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programın iki hedef grubundan birincisi özel ve devlet okullarında öğretmenlik yapan ve ileride yöneticilik yapmayı planlayan, ya da hali hazırda yöneticilik yapan ve kendisini eğitim ve okul yönetimi alanında geliştirmek isteyen kişilerdir. Programın ikinci hedef grubunu ileride eğitim ve okul yönetimi alanında akademik kariyer yapmak isteyen bireyler oluşturmaktadır.

Kuruluş

Program 2014 yılında açılarak eğitim-öğretime başlamıştır

Kazanılan Derece

Eğitim Yönetimi ve  Planlaması Tezli Yüksek Lisans Diploması

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Hafta içi 5 gün saat 18:00 - 21:00 arasında program yürütülmektedir.

Yerleşme Şartları

4 yıllık lisans programı mezunu olmak.

Tezli programlar için ALES sınavına geçtiğimiz beş yıl içinde girip, herhangi bir puan türünde en az 55  puan almaları gerekmektedir (Tezsiz programlarda ALES şartı aranmaz).

Eğitim Fakültesi mezunu olmayan veya formasyon belgesi bulunmayan adaylar bilimsel hazırlık koşuluna tabi tutulmaktadır.

Çift Anadal - Yandal

Programın Çift Anadal ve Yandalı yoktur.

Staj

Programda Staj zorunluluğu aranmamaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:

A-

Z: Yetersiz

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

Başarı notu olarak A, A-, B+, B, B- notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Bir dersten C+, C, C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır. Öğrenci, bu notları aldığı yarıyılı tekrarlamak durumuna düşerse, bu derslerden başarısız sayılır. Herhangi bir dersten FF notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. FF notu derse devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciye de verilebilir. Lisansüstü düzeyde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar İKÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.

Mezuniyet Koşulları

Mezuniyet Koşulu olarak, her ders için minimum B- (2.70) almak gerekmektedir. Normal ders yüküne ek olarak Tezli programda "Yüksek Lisans Tezi" , Tezsiz Programda "Dönem Projesi" hazırlamak zorunludur.

Uluslararası İşbirliği

ERASMUS Programımız’la ilgili detaylara web sitemizde ulaşılabilir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlarımız eğitim kurumlarında mesleklerini icra etmektedirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, doktora eğitimlerine devam etmek için tüm üniversitelere başvuru yapabilmektedirler.

Sunulan Olanaklar

Programda alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından teorik ve uygulama içerikli dersler yapılmakta ve uygulama ödevleriyle saha deneyimi pekiştirilmektedir.

Program Etkinlikleri

Programımız güz ve bahar dönemleri olmak üzere toplam 28 haftadan oluşan ( Final Sınavları hariç) bir akademik takvime sahiptir. Tezli programa kayıtlı öğrencilerimizin güz ve bahar dönemlerinde toplam 8 adet ders alması gerekmektedir. Tezli program öğrencilerimiz 4 adet zorunlu, 4 adet seçmeli ders almaktadır. Öğrencilerimizin almış oldukları derslerin yanında mezun olabilmeleri için seminer dersi ve tez çalışması derslerinden de başarılı olmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı