Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Küreselleşme sürecinin hız kazandığı ve bu kapsamda da kurumlar arası rekabetin tedarik zincirleri arası rekabete dönüşmeye başladığı bu çağda;Lojistik sektörü gelişme gösteren genç ve dinamik sektörlerin başında gelmektedir.

Uzaktan Eğitim Lojistik Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı; Dış Ticaret ve Gümrük, Lojistik ve Tedarik Zinciri konularına hâkim nitelikli yönetici adaylarını yetiştirmek olup, Lojistik sektöründe görev alacak adayların lojistiğin temel fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olması, analitik düşünce yeteneği, hızlı karar verme ve inisiyatif alabilme yeteneği kazanması, stratejik yönetim bakış açısı ile şirketlerin performanslarına katkı sağlayacak düzeyde gelişmesi hedeflenmektedir. Program dahilinde alana yönelik spesifik dersler uzman öğretim kadrosu tarafından sunulmaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Uzaktan Eğitim Lojistik Tezsiz Yüksek Lisans Programı, bilişim teknolojilerinin sunduğu olanaklardan yararlanarak kariyerine güç katmak isteyen, zamandan ve mekandan bağımsız olması sebebiyle tam zamanlı çalışan kişilere Lojistik Tezsiz Yüksek Lisans yapma olanağı sağlayan bir programdır. Bu sayede Üniversitemizin stratejisine uygun olarak geliştirilen “iş dünyası ile el ele bir eğitim” hedefine ulaşacağı düşünülmektedir.

Kuruluş

Uluslararası Ticaret Anabilim Dalı, Uzaktan Eğitim Lojistik Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2016 yılında eğitime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Programdan başarı ile mezun olan adaylar Uzaktan Eğitim Lojistik Tezsiz Yükseklisans Diploması almaya hak kazanırlar.

Öğretim Dili

Programın Öğretim Dili Türkçe'dir.

Çalışma Şekli

E-Lojistik Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programının çalışma şekli uzaktan eğitimle yürütülmektedir.

Yerleşme Şartları

4 yıllık lisans mezunu olmak,

Tezsiz Program için ALES zorunluluğu yoktur.

Çift Anadal - Yandal

Programın Çift Anadalı ve Yandalı yoktur.

Staj

Programda Staj zorunluluğu aranmamaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:

B+

Z: Yetersiz

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

Başarı notu olarak A, A-, B+, B, B-, C+, C notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Bir dersten C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır. Öğrenci, bu notları aldığı yarıyılı tekrarlamak durumuna düşerse, bu derslerden başarısız sayılır. Herhangi bir dersten FD ve FF notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. FD notu derse devam etmiş, ancak basarı sağlayamamış olan öğrenciye, FF notu ise derse devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciye verilir. Lisans ve önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar İstanbul Kültür Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.

Mezuniyet Koşulları

Tezsiz programda öğrenciler her dersten İKU Lisansüstü Yönetmeliği’ne uygun olarak başarılı olmak zorundadırlar. Mezun olmak için 60 AKTS değerinde ders,ve 30 AKTS değerinde dönem projesi tamamlamakla yükümlüdürler.

Uluslararası İşbirliği

Bu program için herhangi bir uluslararası işbirliği bulunmamaktadır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Uzaktan Eğitim Lojistik Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları; dış ticaret, gümrük, taşımacılık ve benzeri konulara hakim olup, Lojistik sektöründe görev alacak adayların lojistiğin temel fonksiyonları olan; Lojistik Kavramı ve Lojistik Yönetimi, Stratejik Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Taşımacılık Yönetimi, Karayolu Taşımacılığı, Denizyolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Havayolu Taşımacılığı, Boru Hattı Taşımacılığı, ve Lojistik Sistemlerinin Analizi ve Tasarımı vb gibi konularda bilgi sahibi olurlar. Ayrıca tüm yönetsel süreçlere hâkim olacak yeterliliğe kavuşurlar. Mezunlar, kendi alanlarında kariyerlerini ve becerilerini ilerletmiş ve ilgili yönetim kademelerinde yükselmek için gerekli donanıma sahip olacaklardır.

Üst Derece Programlara Geçiş

Sunulan Olanaklar

Platform üzerinde yer alan çeşitli araçlarla akademisyenler, öğrencilerle bire bir iletişim kurabilecekleri gibi, bütün öğrenciler ile aynı anda iletişime geçebilmektedir. Platformda akademisyenler ders materyallerini bütün öğrencilerle paylaştıkları gibi aynı zamanda ihtiyaç duyulduğunda öğrenci bazında destekleyici kaynak ve materyal paylaşımı yapabilmektedir.  Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı teknik destek, platform üzerinde yer alan yardım dosyaları ile sağlandığı gibi aynı zamanda e-posta ile teknik yardım talepleri karşılanmaktadır

Program Etkinlikleri

Tezsiz öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için aldıkları derslerin yanında dönem projelerini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu
  n.gumusoglu@iku.edu.tr