Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni çıkarımlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Ayrıca eğitim biliminin tüm kavram ve metodlarını kavrayabilmiş, gerçek hayat deneyimlerini bilimsel ve akılcı biçimde yorumlama yetisine sahip olabilen, kendi çalışma alanında söz sahibi, ulusal ve uluslararası projelerde katkı sağlayabilen ve bilgi birikimini bilim dünyasına bildiri, makale, kitap gibi yayınlar ile aktarabilen genç araştırmacılar ve öğretim üyeleri yetiştirmektir. Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı, akademik kariyer hedefleyen gençlerimizin bilgi ve becerilerini verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri ve geliştirebilecekleri bir fırsat sunarak, toplamda okul öncesi eğitimin ulusal ve uluslararası bazda niteliğini arttırmayı hedeflemektedir.
Kuruluş
Program 2021 yılında açılarak eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Diploması
Öğretim Dili
Türkçe
Çalışma Şekli
Hafta içi 5 gün saat 18:00 - 21:00 arasında program yürütülmektedir.
Yerleşme Şartları
Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Psikoloji Programı lisans mezunları başvuru yapabilir. Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği, Psikoloji ile Çocuk Gelişimi Programı lisans mezunlarının programa kabul edilmesi durumunda bir yarı yıl bilimsel hazırlık programını başarı ile tamamlamaları zorunludur.
ALES'e geçtiğimiz beş yıl içinde girip, Sözel EA puan grubundan minimum 55 puan almış olmak.
Yabancı dil konusunda ön koşul bulunmamaktadır.
Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:
A
A-
B+
B
B-
C+
C
C-
D+
D
D-
FD
FF
4.0
3.7
3.3
3
2.7
2.3
2.0
1.7
1.3
1.0
0.7
0.0
0.0
G: Yarıyıl sonu sınavına girmedi
Y: Yeterli
P: Ders devam ediyor
R: Tekrar
N: Kredisiz ders
E: Yarıyıl içi çalışmaları eksik
Z: Yetersiz
T: Transfer
V:Dersten çekilmiş
Başarı notu olarak A, A-, B+, B, B-, C+, C notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Bir dersten C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır. Öğrenci, bu notları aldığı yarıyılı tekrarlamak durumuna düşerse, bu derslerden başarısız sayılır. Herhangi bir dersten FD ve FF notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. FD notu derse devam etmiş, ancak basarı sağlayamamış olan öğrenciye, FF notu ise derse devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciye verilir. Lisans ve önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar İstanbul Kültür Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin minimum 120 AKTS kredilik derslerini ve tezini başarıyla tamamlaması gerekmektedir. Başarılı olmak ve programı tamamlamak için genel not ortalaması (GNO) 4.0 üzerinden minimum 2.7 olmalıdır.
Uluslararası İşbirliği
ERASMUS Programımız’la ilgili detaylara web sitemizde ulaşılabilir.
Mezunların İstihdam Profilleri
Mezunlarımız eğitim kurumlarında mesleklerini icra etmektedirler.
Üst Derece Programlara Geçiş
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, doktora eğitimlerine devam etmek için tüm üniversitelere başvuru yapabilmektedirler.
Sunulan Olanaklar
Programda alanlarında uzman öğretim üyeleri tarafından teorik ve uygulama içerikli dersler yapılmakta ve uygulama ödevleriyle saha deneyimi pekiştirilmektedir.
Program Etkinlikleri
Programımız güz ve bahar dönemleri olmak üzere toplam 28 haftadan oluşan ( Final Sınavları hariç) bir akademik takvime sahiptir. Güz ve bahar dönemlerinde toplam 7 adet ders verilmektedir. Tezli öğrencilerimiz 4 adet zorunlu, 3 adet seçmeli ders almaktadırlar. Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için seminer dersi ve tez derslerinden de başarılı olmaları gerekmektedir.