Lisansüstü
Para ve Sermaye Piyasaları (Tezli)

Para ve Sermaye Piyasaları (Tezli) Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / TEKNİK ANALİZ UYGULAMALARI(Bu dönem açılmadı.)

TEKNİK ANALİZ UYGULAMALARI(Bu dönem açılmadı.)

IKP 0010 TEKNİK ANALİZ UYGULAMALARI(Bu dönem açılmadı.) 3/0/0 SA TÜRKÇE 6
Teknik analiz dersinde katılımcıların finansal piyasalardaki fiyat hareketleri ile yatırımcıların toplu davranışları arasındaki bağı farklı metodlarla gözlemleyebilme yeteneği kazanması amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar temel düzey ekonomi ve finans bilgisi
Eş Koşullar analitik analiz ve matematiksel yeterlilikler
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr. Atahan Çelebi
Asistanlar Aras Yolusever
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma 18-21, Ataköy Yerleşkesi 4.Kat
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma 17-18, Ataköy Yerleşkesi
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Anlatım

Örnek olay çalışmaları

Sunumlar

Atölye çalışmaları
Temel Kaynaklar -Eğitmen sunumu

- Technical Analysis of Financial Markets, John Murphy, 1999, Prentice Hall Press
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Teknik Analiz, Türleri ve Geleneksel Finans Kuramındaki Yeri
2. Hafta Grafik Analizi – I : Trendler, Destek-Direnç Bölgeleri
3. Hafta Grafik Analizi – II: Fiyat Formasyonları
4. Hafta Atölye Çalışması: Formasyonlar
5. Hafta Gösterge Analizi – I: Hareketli Ortalamalar
6. Hafta Gösterge Analizi – II: Hareketli Ortalama Türevleri
7. Hafta Gösterge Analizi – III: Fiyat ve Hacim Göstergeleri
8. Hafta Atölye Çalışması: Gösterge Analizi
9. Hafta Arasınav: Öğrenci Sunumları
10. Hafta Fibonacci Sayıları ve Eliot Dalga Hipotezi
11. Hafta Fiyat Hareketlerindeki Temel Sapmalar (Kaos Teorisi ve Siyah Kuğular)
12. Hafta Fraktallık ve Kendine Benzerlik
13. Hafta Stratejik Karar Alma: Dinamik Spekülasyon
14. Hafta Final
Derse Devam / Katılım 1 10
Kanaat 1 10

ÖÇ-1Finansal piyasalardaki fiyat hareketleri tanımlar.
ÖÇ-2Yatırımcıların toplu davranışlarını açıklar
ÖÇ-3Teknik analiz tekniklerini açıklar ve ilişkilendirir
PÇ-1Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, Edindiği lisans yeterlikleri üzerine Para ve Sermaye Piyasaları alanındaki alan bilgilerini uzmanlık düzeyinde genişletir ve derinleştirir.
PÇ-2Para ve Sermaye Piyasaları alanında edindiği bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kullanır.
PÇ-3Para ve Sermaye piyasalarıyla ilgili bilgileri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve bağımsız çalışır.
PÇ-4Para ve Sermaye Piyasalarının farklı disiplin ve alanlarla karşılıklı etkileşimini anlar.
PÇ-5Toplumsal gereksinimler konusunda yeterli sosyal sorumluluğa ve bilince sahip olarak gerektiğinde sosyal dinamikleri etkileyebilecek faaliyetleri organize edebilecek tecrübe ve yetiyi edinir.
PÇ-6Para ve Sermaye Piyasaları alanında model geliştirme, teknik analiz yapma ve politika oluşturma becerilerini kazanır.
PÇ-7Para ve Sermaye Piyasaları alanındaki herhangi bir olay ya da sorunu tek başına kavrar ve değerlendirir, oluşan problemlere çözüm üretir.
PÇ-8Para ve Sermaye Piyasaları ile ilgili sorunları analitik olarak değerlendirir ve sorunların çözümüne uygun ekonomi ve finans politikaları önerir.
PÇ-9Edindiği teorik bilgileri çalışma hayatına uyarlama yeteneğine sahip olur.
PÇ-10Para ve Sermaye Piyasaları alanlarında karşılaşacağı sıra dışı durumlarda orijinal yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alır.
PÇ-11Para ve Sermaye Piyasalarıyla ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması süreçlerinde toplumsal, rasyonel, bilimsel ve etik değerlere uygun olarak davranır ve tez çalışmasını bu ilkeler çerçevesinde gerçekleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11