Lisansüstü
Üretim Ekonomisi (Tezsiz)

Üretim Ekonomisi (Tezsiz) Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / FiNANS TEORİSİ ve KURUMSAL FİNANS(Açılmadı)

FiNANS TEORİSİ ve KURUMSAL FİNANS(Açılmadı)

URE0020 FiNANS TEORİSİ ve KURUMSAL FİNANS(Açılmadı) 3/0/0 SA Türkçe 6
Bu derste doktora öğrencilerine, işletme yönetimindeki temel finansal karar süreçlerine ilişkin teorik ve pratik konular anlatılacaktır. Öğrencilerin işletme finansıyla ilgili temel kavramlar, finansal tablolar, finansal tabloların analizi, finansal planlama,paranın zaman değeri, finansal piyasalar, finansal varlıklar, duran varlık yatırım kararlar süreçleri, risk ve getiri kavramlarına ilişkin kazanım sağlamaları hedeflenmektedir. Öğrencilerin işletme finansına ilişkin problemlere yöneticilerilerin bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlayacak birikim kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar yok
Eş Koşullar yok
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Müge Çetiner
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı 15:00-18:00 3B 01 yüz yüze
Görüşme Saatleri ve Yeri Prof. Dr. Müge Çetiner Perşembe : 14.30
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Uzaktan eğitimle Teorik ders anlatımı ve uygulamalar, vaka analizleri
Temel Kaynaklar -Richard Brealey, Stewart Myers, Alan Marcus, (2012), "Fundamentals of Corporate Finance ", McGraw-Hill Ryerson Higher Education

-Müge Çetiner, (2018)," Çözümleriyle Finans Problemleri", Beta Yayınları, Istanbul.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Giriş Sözlü anlatım
2. Hafta Temel Finansman Kavramları Sözlü anlatım
3. Hafta Finansal Analiz Sözlü anlatım
4. Hafta Finansal Planlama Sözlü anlatım
5. Hafta Paranın Zaman Değeri Sözlü anlatım
6. Hafta Tahvil Değerlemesi Sözlü anlatım
7. Hafta Hisse Senedi Değerlemesi Sözlü anlatım
8. Hafta Genel Tekrar Sözlü anlatım
9. Hafta Duran Varlık Yatırım Kararları Sözlü anlatım
10. Hafta Nakit Akışı Analizi Sözlü anlatım
11. Hafta Net Bugünkü Değer ve İç Verim Oranı Sözlü anlatım
12. Hafta Sermaye Maliyeti Sözlü anlatım
13. Hafta Risk ve Getiri Sözlü anlatım
14. Hafta Ödev sunumlar Sözlü anlatım

ÖÇ-1Finansal tabloları anlayıp analiz edebilecektir.
ÖÇ-2Finansal planlar yapabilecektir.
ÖÇ-3Paranın zaman değeri ve buna ilişkin hesaplamaları yapabilecektir.
ÖÇ-4Finansal piyasaları ve finansal varlıkları genel olarak bilecektir.
ÖÇ-5Duran varlık yatırım kararları verebilecektir.
ÖÇ-6Risk ve getiri ilişkisi, bu ilişkinin modellenmesi ve finansal karar süreçlerinde nasıl kullanıldığını bilecektir.
PÇ-1Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, Üretim Ekonomisi ile ilgili bilgileri eleştirel bir bakış açısıyla tanımlayıp değerlendirir.
PÇ-2Üretim ilişkilerini tanımlayıp üretim bileşenlerinin rollerini tanımlar ve açıklar.
PÇ-3Üretim Ekonomisini İktisat dışındaki diğer bilim alanları ile ilişkilendirir.
PÇ-4Üretim Ekonomisi alanında edindiği bilgileri iş süreçlerine uyarlar.
PÇ-5Toplumsal gereksinimler konusunda yeterli sosyal sorumluluk ve bilinçle sosyal dinamikleri etkileyebilecek faaliyetleri organize eder.
PÇ-6Ülke ekonomisinin eksiklerini saptar ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda analiz yapar.
PÇ-7İktisat Politikalarının Üretim Ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirip yorumlar.
PÇ-8Sermayenin yerelleşmesi konusunda özgün fikirler üretir ve geliştirir.
PÇ-9Üretim alanında faaliyette bulunan firmaların geliştirilmesi konusunda yeni fikirler önerir.
PÇ-10Üretim Ekonomisi alanında model geliştirerek çözümleme yapar ve bu sonuçlara ilişkin politika önerilerinde bulunur.
PÇ-11Üretim Ekonomisi alanıyla ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamasında toplumsal, rasyonel, bilimsel ve etik değerlere uygun olarak davranır ve proje çalışmasını bu ilkeler çerçevesinde gerçekleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11