Lisansüstü
Üretim Ekonomisi (Tezsiz)

Üretim Ekonomisi (Tezsiz) Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (Bu dönem açılmadı)

BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (Bu dönem açılmadı)

URE 1002 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (Bu dönem açılmadı) 3/0/0 Z 6
Sosyal bilimlerde araştırma sistematiği ve bilimsel yaklaşım kazandırarak, bilimsel tutum geliştirmek, araştırma yöntem ve tekniklerine ilişkin bilgi kazandırarak, araştırmada kullanma, uygulama ve yorumlama becerisi kazandırmaktır.

Ön Koşullar Bulunmamaktadır.
Eş Koşullar Bulunmamaktadır.
Özel Koşullar Bulunmamaktadır.
Öğretim Üyeleri
Asistanlar Arş. Gör. Nurten Çalışkan
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı 18:00 - 21:00
Görüşme Saatleri ve Yeri Güz döneminin uzaktan eğitimde olması nedeni ile dersi veren öğretim üyesi ile mail yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Konu Anlatımı, Bilgisayar (Word, Excel) Uygulamaları, Vaka Analizleri, Araştırma ve Sunum yapma
Temel Kaynaklar -Halil Seyidoğlu; Bilimsel Araştırma ve Yazma El Kitabı, 10. Baskı, Güzem Can Yayıncılık, İstanbul,2009.
Diğer Kaynaklar - Zeynel Dinler, Bilimsel Araştırma ve İnternete Bağlı Bilgi Merkezleri, 7. Baskı, Ekin Kitapevi
1. Hafta Bilimsel Araştırma Neden Yapılır? tartışma / anlatım
2. Hafta Temel Bilgiler (Paradigma, Algı, Varsayım) tartışma / anlatım
3. Hafta Temel Bilgiler (Ölçüm seviyeleri ve veriler) tartışma / anlatım
4. Hafta Temel Bilgiler (Hipotez, teori, yasa – doğrulama, geçerlilik, güvenirlik) tartışma / anlatım
5. Hafta Kaynak arama yöntemleri (elektronik veri tabanları vb.) tartışma / anlatım
6. Hafta Araştırma Süreci (Araştırma Önerisi( Proposal) hazırlama tartışma / anlatım
7. Hafta Araştırma Süreci (veri toplama yöntemleri) tartışma / anlatım
8. Hafta VIZE ONLINE SINAV
9. Hafta Araştırma Süreci (analiz, sentez ve çıkarımlar) tartışma / anlatım
10. Hafta Araştırma Süreci (raporlama ve değerlendirme) tartışma / anlatım
11. Hafta Araştırma Etiği tartışma / anlatım
12. Hafta Öğrenci Araştırma Tekliflerinin Sunumu ve Tartışması tartışma / anlatım
13. Hafta Öğrenci Araştırma Tekliflerinin Sunumu ve Tartışması tartışma / anlatım
14. Hafta Öğrenci Araştırma Tekliflerinin Sunumu ve Tartışması tartışma / anlatım
15. Hafta FINAL ONLINE SINAV

ÖÇ-1Bilimsel araştırmanın evrelerini uygular
ÖÇ-2Topladığı verileri metnin amacı doğrultusunda analiz eder.
ÖÇ-3Araştırdığı kaynaklardan yaralanarak yeni metinler oluşturur.
ÖÇ-4Bilimsel yazım kurallarına uygun makale ve projeler geliştirir.
ÖÇ-5Alanı ile ilgili konularda bilimsel verileri değerlendirir.
PÇ-1Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, Üretim Ekonomisi ile ilgili bilgileri eleştirel bir bakış açısıyla tanımlayıp değerlendirir.
PÇ-2Üretim ilişkilerini tanımlayıp üretim bileşenlerinin rollerini tanımlar ve açıklar.
PÇ-3Üretim Ekonomisini İktisat dışındaki diğer bilim alanları ile ilişkilendirir.
PÇ-4Üretim Ekonomisi alanında edindiği bilgileri iş süreçlerine uyarlar.
PÇ-5Toplumsal gereksinimler konusunda yeterli sosyal sorumluluk ve bilinçle sosyal dinamikleri etkileyebilecek faaliyetleri organize eder.
PÇ-6Ülke ekonomisinin eksiklerini saptar ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda analiz yapar.
PÇ-7İktisat Politikalarının Üretim Ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirip yorumlar.
PÇ-8Sermayenin yerelleşmesi konusunda özgün fikirler üretir ve geliştirir.
PÇ-9Üretim alanında faaliyette bulunan firmaların geliştirilmesi konusunda yeni fikirler önerir.
PÇ-10Üretim Ekonomisi alanında model geliştirerek çözümleme yapar ve bu sonuçlara ilişkin politika önerilerinde bulunur.
PÇ-11Üretim Ekonomisi alanıyla ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamasında toplumsal, rasyonel, bilimsel ve etik değerlere uygun olarak davranır ve proje çalışmasını bu ilkeler çerçevesinde gerçekleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11