Lisansüstü
İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz)

İSG Dökümantasyon Hazırlama Teknikleri

ISG 2001 2 İSG Dökümantasyon Hazırlama Teknikleri 3/0/0 Z Türkçe 6
İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak yürürlükte olan yasal mevzuata göre hazırlanması zorunlu dökümanların incelenmesi.
Ön Koşullar ---
Eş Koşullar ---
Özel Koşullar ---
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Tuğçe Ezgi SOYALTIN
Asistanlar ---
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 18:00-20:50 UZAKTAN-ONLINE
Görüşme Saatleri ve Yeri Pazartesi, 15:00-16:00 Cats üzerinden sohbet odasında yapılacaktır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders notları ve uygulama örnekleri, Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması, Küçük grup çalışması.
Temel Kaynaklar

·          Özkılıç, Ö., İş sağlığı ve güvenliği, yönetim sistemleri ve risk değerlendirme metodolojileri,  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yayını, Ankara, 2010.

Diğer Kaynaklar

·          T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (www.csgb.gov.tr)

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (www.isggm.gov.tr)

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı (www.itkb.gov.tr)

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü (www.isgum.gov.tr)

1. Hafta İSG Doküman Hazırlama dersine giriş ve Ders İşleyiş Planının Aktarılması, Tanışma, Sınıf Proje Çalışma Gruplarının Oluşturulması Sözlü ve görsel anlatım
2. Hafta İŞ GİRİŞ İSG VE ORYANTASYON EĞİTİMİ DOSYASI Sözlü ve görsel anlatım
3. Hafta İSG KURUL KAYITLARI, EĞİTİM DOSYASI Sözlü ve görsel anlatım
4. Hafta RİSK DEĞERLENDİRME DOSYASI, ACİL DURUM FAALİYETLERİ DOSYASI Sözlü ve görsel anlatım
5. Hafta KAZA OLAY VE UCUZ ATLATMA(RAMAK KALA) KAYIT DOSYASI Sözlü ve görsel anlatım
6. Hafta İLETİŞİM VE YAZIŞMA DOSYASI TALİMATLAR DOSYASI İSG PROSÜDÜRLERİ Sözlü ve görsel anlatım
7. Hafta Ara Sınav Online Sınav
8. Hafta ÖZLÜK KONTROL DOSYASI İŞLETME KONTROLÜ VE DENETİM DOSYASI, İSG YILLIK DEĞERLENDİRME FAALİYET DOSYASI ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİMİ, EĞİTİMİ VE ATAMA DOSYASI Sözlü ve görsel anlatım
9. Hafta Sınıf proje çalışması sunumları-1 Sözlü ve görsel öğrenci sunumu ve değerlendirme
10. Hafta Sınıf proje çalışması sunumları-2 Sözlü ve görsel öğrenci sunumu ve değerlendirme
11. Hafta Sınıf proje çalışması sunumları-3 Sözlü ve görsel öğrenci sunumu ve değerlendirme
12. Hafta Sınıf proje çalışması sunumları-4 Sözlü ve görsel öğrenci sunumu ve değerlendirme
13. Hafta Genel Tekrar Sözlü ve görsel anlatım, seminer çalışması
14. Hafta Sertifika Sınavına Hazırlık Sözlü ve görsel anlatım, soru-cevap
15. Hafta Final Sınavı Online sınav
16. Hafta Final Sınavı Online sınav
17. Hafta Final Sınavı Online sınav
Projeler 1 20

ÖÇ-1İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak yürürlükte olan yasal mevzuatı tanır.
ÖÇ-2Mevzuata ait dökümanları hazırlar.
ÖÇ-3İş sağlığı ve güvenliği, yönetim sistemleri metodolojisini tanımlar ve yorumlar.
ÖÇ-4risk değerlendirme metodolojilerini tanır.
PÇ-1Hukuk, risk değerlendirme, acil durum yönetimi, istatistik, mevzuat gibi iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
PÇ-2İş sağlığı tanım ve kavramlarını bilerek, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini tıbbi, teknik ve mevzuat boyutları ile tanımlar, mesleğin gerektirdiği temel düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma bilgi ve becerisine sahip olur.
PÇ-3İş sağlığı ve güvenliği problemlerini çözmek için araştırmaları bağımsız olarak yürütür; bu süreçte karşılaşılan karmaşık durumları çözümlemek için güncel teknolojileri kullanır.
PÇ-4Mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkındadır ve gerektiğinde bunları eleştirel bir yaklaşımla inceler ve adlandırır.
PÇ-5İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili verilerin elde edilmesi, kullanılması, uygulanması ve duyurulması aşamasında sosyal, bilimsel, kültürel, etik değer ve kriterlere bağlı kalarak davranır.
PÇ-6İlk yardım ve iş hijyeni konularında yeterli bilgiye sahip olur; işe bağlı olarak oluşabilecek meslek hastalıklarının engellenebilmesi için alınması gereken temel önlemleri alır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6