Lisansüstü
İşletme (İngilizce) Tezli

CONSUMER BEHAVIOR

BUSYL0035 CONSUMER BEHAVIOR 3/0/0 SA ENGLISH 6
Bu ders tüketici davranışı çalışmalarına bir giriş sağlar ve öğrencilere alanın teorik ve pratik yönlerini tanıtır. Tüketici davranışının genişliğini gösterir ve hayatımıza dokunmanın birçok yolunu vurgular. Ayrıca, akademik bir disiplin olarak tüketici davranışında mevcut olan kavramlar arasındaki farklı ilişkileri anlamak için kullanılabilecek yapısal çerçeveyi de inceler. Derste ayrıca tüketici karar verme süreçlerinin sıralı sürecini - problem tanıma, bilgi arama, değerlendirme, seçim ve karar sonrası süreçleri de incelenmektedir.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Arş. Gör. Taha Yusuf Çakarel
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri Zeki TOY, Cuma, 14:00-16:00, Online CATS Platformu, randevu alarak: z.toy@iku.edu.tr
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Eklektik, anlatım, tartışma.

Temel Kaynaklar - Noel, H. (2009). Consumer Behaviour. London: AVA Publishing.
Diğer Kaynaklar
1. Hafta What is consumer behaviour? - Eklektik, anlatım, tartışma
2. Hafta What is consumer behaviour? - Eklektik, anlatım, tartışma
3. Hafta What is consumer behaviour? - Eklektik, anlatım, tartışma
4. Hafta Ethnic, religious and group influences - Eklektik, anlatım, tartışma
5. Hafta Ethnic, religious and group influences - Eklektik, anlatım, tartışma
6. Hafta Class, age and gender influences - Eklektik, anlatım, tartışma
7. Hafta Class, age and gender influences - Eklektik, anlatım, tartışma
8. Hafta Arasınav Arasınav
9. Hafta Arasınav Arasınav
10. Hafta Consumer motivation, perception and attitude - Eklektik, anlatım, tartışma
11. Hafta Consumer knowledge and memory - Eklektik, anlatım, tartışma
12. Hafta Consumer knowledge and memory - Eklektik, anlatım, tartışma
13. Hafta The consumer as a decision maker - Eklektik, anlatım, tartışma
14. Hafta The consumer as a decision maker - Eklektik, anlatım, tartışma
15. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
17. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
Kısa sınav(lar) 1 10

ÖÇ-1Öğrenciler, tüketici davranışını etkileyen ve şekillendiren faktörleri tanımlar ve açıklar.
ÖÇ-2Öğrenciler, tüketici davranışı bilgisinin pazarlamaya nasıl uygulanabileceğini gösterir.
ÖÇ-3Öğrenciler, tüketici davranışı araştırmalarının nasıl yapıldığını ve pratik bilgiye nasıl dönüştürüldüğünü anlarlar.
ÖÇ-4Öğrenciler, tüketici davranışı kavramları ve uygulamaları hakkında eleştirel, bağımsız ve yaratıcı düşünmeyi öğrenirler.
ÖÇ-5Öğrenciler, pazarlamacıların tüketici davranışları bilgisini pazarlama stratejilerinde nasıl kullandıklarına dair örnekleri tanırlar.
PÇ-1Analyzes business processes related to fundamental business functions and develops alternatives for problem solving.
PÇ-2Applies, adapts, and utilizes fundamental knowledge related to other disciplines that form the basis of business management (such as economics, sociology, psychology, quantitative sciences, etc.), and can make creative evaluations by utilizing this knowledge in the field of business.
PÇ-3Acquires the ability to closely monitor and use continuously evolving information and communication technologies, and gains skills in creative and critical thinking, problem solving, and decision making with a globally and socially inclusive perspective within the scope of sustainability.
PÇ-4Demonstrates the ability to effectively conduct teamwork and facilitate task allocation and coordination among team members.
PÇ-5Educates professionals who are sensitive to social issues, respectful to ethical values, and possess social and professional responsibility awareness.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5