Lisansüstü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Sanat Yönetimi

Sanat Yönetimi Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / Plastik Sanatlarda Sanat Yönetimi I

Plastik Sanatlarda Sanat Yönetimi I

SYY 0122 Plastik Sanatlarda Sanat Yönetimi I 2/0/0 SA Türkçe 5
Dersin amacı; öğrencinin lisans da mezun olduğu alan ile plastik sanatlar arasında bağ kurmasını sağlamak temel amaçtır. Kendi alanı ile plastik sanatlar ya da sanat yönetimi bölümü ile ilişkili olarak; makale, metin yazması ya da uygulama yapması sağlanarak, alanlar arası bağ kurma ve farklı iki alanı birleştrme yetisini kazanmaları amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Reyhan Uludağ Eraslan
Ders Gün,Saat ve Yeri Gün, XX.XX:XX.XX, XXXX Yerleşkesi XXX nolu derslik
Görüşme Saatleri ve Yeri Doç. Dr. Reyhan Uludağ Eraslan, Ders Günü öğeden önce ya da öğleden sonra, Oda: 1A/17
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Konular, görsel ve yazılı sunum olanakları kullanılarak incelenmekte ve aktarılmaktadır. Hafta hafta öğrenci çalışmaları değerlendirilmekte ve çalışma üzerinden kritik yorum ve değerlerndirmeler şeklinde ders ilerlemektedir.
Temel Kaynaklar

* Erahan Ayişa, Bilimsel Makale ve Taz Yazımı, Nobel Tıp Kitapevleri, 2017.

* Bourriaud, Nicolas. İlişkisel Estetik. çev. Saadet Özen. İstanbul: Bağlam. 2005.
*  Bürger, Peter. Avangard Kuramı. çev. Erol Özbek. İstanbul: İletişim Yayınları. 2003.

*  Connor, Steven. Post-Modernist Kültür. çev. Doğan Şahiner. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları. 2001.

Erahan Ayişa, Bilimsel Makale ve Taz Yazımı, Nobel Tıp Kitapevleri, 2017.

NOT: Öğrenci konusuna göre kaynak kitaplar değişiklik gösterecektir.

Diğer Kaynaklar

O’Doherty, Brian. Beyaz Küpün İçinde: Galeri Mekanının İdeolojisi.. Ed. Tomur Atagök. çev. Ahu Antmen. İstanbul: Sel Yayınları. 2010.

*  Paul, Christiane. Challenges for a Ubiquitous Museum: Interfacing New Media From the White Cube to the Black Box and Beyond. New Media in the White Cube and Beyond: Curatorial Models for Digital Art. University of California Press. Berkeley, USA. 2008.

*  Schubert, Karsten. Küratörün Yumurtası. Ed. Tomur Atagök. çev. Rana Smith. İstanbul: İstanbul Sanat Müzesi Vakfı. 2004.

1. Hafta Açılılş Dersi Sözlü Anlatım
2. Hafta Öğrencilerin alanları doğrultusunda konuşup fikir sahibi olmak. Sözlü Anlatım, Fikir Alışverişi.
3. Hafta Öğrencinin alanı ile Plastik Sanatlar ya da Sanat Yönetimi arasında ki bağın kurulması. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
4. Hafta Öğrencinin makale, metin, uygulama ile ilgili konu başlığı oluşturma. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
5. Hafta Oluşturulan başlık doğrultusunda içerik belirleme. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
6. Hafta İlk bölümün oluşturulması ve bölüm üzerinde kritikler doğrultusunda ilerlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
7. Hafta İkinci bölümün oluşturulması ve bölüm üzerinde kritikler doğrultusunda ilerlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Üçüncü bölümün oluşturulması ve bölüm üzerinde kritikler doğrultusunda ilerlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
10. Hafta Dördüncü bölümün oluşturulması ve bölüm üzerinde kritikler doğrultusunda ilerlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
11. Hafta Ek bölümlerin oluşturulması ve bölüm üzerinde kritikler doğrultusunda ilerlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
12. Hafta Özet ve Sonuç bölümlerinin üzerinde kritik vererek değerlendirilmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
13. Hafta Makale ve metin yazımında son düzeltmelerin ve kontrollerin yapılması. Uygulamada ise son kritiklerin verilmesi. manifestonun düzenlenmesi. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
14. Hafta Makale ve ya metin çalışmasının gönderileceği dergi formatına getirilmesi. Uyguma çalışmasının sergileme formatına hazırlanması. Sözlü Anlatım, Görsel Sunum
15. Hafta Final Final
16. Hafta Final Final
17. Hafta Final Final

ÖÇ-11. Kendi alanı ile plastik sanatlar alanının kesişim noktalarını bulabilmek.
ÖÇ-22. Kendi alanı ile Sanat Yönetimi bölümü arasında bağlantı sağlayabilmek.
ÖÇ-33. Makale dili ve yazım kuralları hakkında bilgi edinebilmek.
ÖÇ-44. Uygulama ödevi hakkında manifesto yazım tekniklerini algılayabilmek.
ÖÇ-55. Makale, metin ya da uygulama anlamında somut bir çıktı üretebilme yetkisine sahip olabilme.
PÇ-1Alana özgü ileri düzeyde sanat kültürü ve estetik bilgisine sahiptir.
PÇ-2Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, alanında sahip olduğu bilgi, yöntem ve teknikleri geliştirir.
PÇ-3Alanıyla ilgili bilgi, yöntem ve teknikleri diğer disiplinlerle ilişkilendirir.
PÇ-4Sanatsal, bilimsel çalışmaların aşamalarını planlayıp yönetir.
PÇ-5Proje süreçlerini planlar.
PÇ-6Sanat ve kültür ortamı içinde hedeflerini tanımlar.
PÇ-7Alanı ile ilgili ve kişisel gelişiminde ulusal ve uluslararası kaynakları belirler.
PÇ-8Kendi çalışmalarının amacını, değerini ve hedef kitlesi için anlamını tanımlayarak, etkin biçimde ifade eder.
PÇ-9Ulusal ve uluslararası proje ekibi içinde etkin rol alabilecek düzeyde iletişim donanımına sahiptir.
PÇ-10Bir sanat eylemini ve uygulamayı başlatabilmek üzere diğer kişileri ikna eder.
PÇ-11Alanındaki bilgiyi disiplinler arası çalışma ortamında paylaşır ve uygular.
PÇ-12İşletme ve yönetimle ilgili gelişmiş düzeyde bilgiye sahiptir ve bunu sanat yönetimi ile ilişkilendirir.
PÇ-13Gelişmiş ülkelerin sanat yönetimi politikası ile ilgili bilgi sahibidir.
PÇ-14Alanında geçerli hukuk bilgisine sahiptir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14