Lisansüstü
Sanat Yönetimi

Sanat Kurumlarında Yöneticilik

SYY 2011 2 Sanat Kurumlarında Yöneticilik 2/0/0 Z Türkçe 5

Sanat Kurumlarının Çalışma Yapısını Anlayacaklar  ve Yönetim ve Organizasyon Farklılıklarını Tanıyacaklar

Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar YOK
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Beste Gökçe Parsehyan
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma 13:00-14:45 1-C-01 Ataköy Yerleşkesi
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma 11:00-13:00 1-A-09 Ataköy Yerleşkesi
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -
Öğrenme/Öğretme Yöntemleri:
Sınıf ortamında;
Görsel ve yazılı sunum olanaklarını kullanılarak, Projeksiyonla örnek ve açıklayıcı görsellerin perdeye yansıtılması ile  sözlü anlatım
Sanat yönetimi konusuyla ilgili yazılı dökümanlar verilerek, CD-DVD izletilerek görsel sunumlarla desteklenirken, orjınal üç boyutlu çalışmalarla uygulamalar yaptırılmaktadır.
Sınıf dışı etkinlik; müze, sanat galerisi ve sergi gezileri, sanatçı atölyeleri, kültür ve sanat merkezleri, Müzeler, sanat fuarları, festivallerde sanatçı, sanat yöneticisi ile birlikte Workshop’lara katılarak sanat yönetimi eğitim ve öğretiminin pekişmesini sağlamak.

Ders için kullanılan araç ve Gereçler :
Powerpoint sunum olanağı sağlayan bir dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı                    (ara kablolarıyla birlikte).Koyu perdeli bir derslik.
Beyaz tahta
Temel Kaynaklar -
·         Prof.Dr.Fethiye ERBAY          Sanat Yönetimi’nin Boyutları, İstanbul Kültür Üni.Yayınları.2009
·         Fethiye Erbay-Mutlu Erbay; Atatürk’ün Sanat Politikası, (İstanbul: BÜ. Yayınları, ISBN 975-518-270-5) 2006
·           Harvey Shore, Arts Administration and Management;Ouorum Books; 1987
Diğer Kaynaklar -
·         Fethiye. Erbay; ‘’ Alternative Organızatıonal Structures in Museums, Management in City and   Social Hıstory Museums ‘’ History Foundation, City and Society History Museums Internatıonal Conference, 28-30 Jun, ist.,1995
·         Fethiye. Erbay, Reflection of the Changes in Museum Technology to Cultural Tourism’’ Technology Impact on Cultural Tourism International Conference,Boğaziçi Üniversity Tourism dept. and United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, 27-29 May, ss: 271 –276, İstanbul, 2000, (ISBN 975- 518-154-799)
1. Hafta Sanat Kurumu Modellerinin Tanımlanması Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
2. Hafta Çeşitli Ticari Kuruluşların Sanat Kurumları Öğrenci katılımına açık Görsel ve yazılı sunumlu anlatım
3. Hafta Sanat Kurumu Modellerinde Sanatın Sınıflaması Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
4. Hafta Sanat Kurumlarında Uygulamalar Saha çalışması
5. Hafta Sanat Kurumlarının Yönetim Modelleri Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
6. Hafta Sanat Kurumlarının Eğitim Boyutu Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Sanat Kurumlarının Finans Boyutu Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
9. Hafta Sanat Yönetimi Çalışmalarında Sanat Müzelerinin Rolü Öğrenci katılımına açık Görsel ve yazılı sunumlu anlatım
10. Hafta Sanat Galerilerinin Değişen Boyutu Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
11. Hafta Sanat Kurumlarında Uygulamalar Saha çalışması
12. Hafta Uluslar arası Kültür Ve Sanat Kurumlarının Yönetimi(USA) Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
13. Hafta Uluslar arası Kültür Ve Sanat Kurumlarının Yönetimi(Avrupa) Görsel ve yazılı sunumlu sözlü anlatım
14. Hafta Sanat Kurumlarında Uygulamalar Saha çalışması
15. Hafta Final Final
16. Hafta Final Final
17. Hafta Final Final

ÖÇ-1• Sanat Kurumlarının Çalışma Yapısını Anlayacaklar
ÖÇ-2• Sanat Kurumlarının Çalışma Yapısını Anlayacaklar
ÖÇ-3• Sanat Kurumlarındaki Yönetim ve Organizasyon Farklılıklarını Tanıyacaklar
ÖÇ-4Sanat Çalışmalarının Projelendirilmesinde Grup Halinde Çalışmalara Yönelecekler
ÖÇ-5Sanat Çalışmalarının Yönetim Ve Organizasyonu Konusunda Bilgi Sahibi Olacak
PÇ-1Alana özgü ileri düzeyde sanat kültürü ve estetik bilgisine sahiptir.
PÇ-2Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, alanında sahip olduğu bilgi, yöntem ve teknikleri geliştirir.
PÇ-3Alanıyla ilgili bilgi, yöntem ve teknikleri diğer disiplinlerle ilişkilendirir.
PÇ-4Sanatsal, bilimsel çalışmaların aşamalarını planlayıp yönetir.
PÇ-5Proje süreçlerini planlar.
PÇ-6Sanat ve kültür ortamı içinde hedeflerini tanımlar.
PÇ-7Alanı ile ilgili ve kişisel gelişiminde ulusal ve uluslararası kaynakları belirler.
PÇ-8Kendi çalışmalarının amacını, değerini ve hedef kitlesi için anlamını tanımlayarak, etkin biçimde ifade eder.
PÇ-9Ulusal ve uluslararası proje ekibi içinde etkin rol alabilecek düzeyde iletişim donanımına sahiptir.
PÇ-10Bir sanat eylemini ve uygulamayı başlatabilmek üzere diğer kişileri ikna eder.
PÇ-11Alanındaki bilgiyi disiplinler arası çalışma ortamında paylaşır ve uygular.
PÇ-12İşletme ve yönetimle ilgili gelişmiş düzeyde bilgiye sahiptir ve bunu sanat yönetimi ile ilişkilendirir.
PÇ-13Gelişmiş ülkelerin sanat yönetimi politikası ile ilgili bilgi sahibidir.
PÇ-14Alanında geçerli hukuk bilgisine sahiptir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14