Lisansüstü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Proje Yönetimi (Doktora)
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Proje Finansmanı

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
İMPY2003 Proje Finansmanı 3/0/0 SA Türkçe 9
Dersin Amacı
 Öğrencilere ekonomik düşünce kavramlarını aşılamak suretiyle kültür düzeylerini yükselterek kritik düşünmelerini sağlamaktır
Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar YOK
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Ethem TARHAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Dönem başlangıcında ilan edilecektir
Görüşme Saatleri ve Yeri Dönem başlangıcında ilan edilecektir
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Öğretim üyesi öğrencilere tavsiye etmiş olduğu ders kitabının dışında kendisine ait olan ders notlarını kullanır. Öğrenciler öğretim üyesini dinleyerek not tutarlar. Ayrıca öğretim üyesi hazırlamış olduğu slaytları da kullanır. Her hafta quiz yapılır. Quizlerde bir hafta önce işlenmiş olan konulardan sorular sorulur. Bireysel ve ekip ödevleri de öğrencilerin araştırma yapma, doğru karar verme ve kritik düşünme becerilerini geliştirmek için faydalı olmaktadır. Her dersin başında ödevler tartışılır ve yorumlanır. Dönem projeside öğrencileri ekip halinde çalışma yeteneklerini arttırmak ve sunum yapma becerilerini ve özgüvenlerini yükseltmek açısında faydalı olmaktadır.
Temel Kaynaklar -Samuelson, P., A & Nordhaus, W, D. (2005). Economics. New York: McGraw-Hill/Irwin.Ekonomi ile ilgili bilimsel makaleler.
Diğer Kaynaklar -Ekonomi ile ilgili bilimsel makaleler.
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Modern Ekonomiye Giriş Ders Notları
2. Hafta Sosyal Bilim olan Ekonominin Tarihçesi Ders Notları
3. Hafta Mikro Ekonomi ve Makro Ekonomi ayrımı Ders Notları
4. Hafta Arz ve Talep Kavramı Ders Notları
5. Hafta Esneklik Kavramı Ders Notları
6. Hafta Toplam Fayda Kavramları Ders Notları
7. Hafta Ara Dönem Sınavı Ders Notları
8. Hafta Piyasa Yapıları Ders Notları
9. Hafta İşsizlik çeşitleri Ders Notları
10. Hafta GSYH ve GSMH Ders Notları
11. Hafta Ekonomik Büyüme ve Ekonomik krizler Ders Notları
12. Hafta Uluslararası İktisat Ders Notları
13. Hafta Uluslararası İktisat Ders Notları
14. Hafta Bankacılık Sistemi ve Para Politikasının Araçları Ders Notları
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)


ÖÇ-1Gerçek hayatta inşaat mühendisi olacak öğrencilere İnşaat endüstrisinin ekonomik özelliklerini öğretmek suretiyle doğru karar verme yeteneklerine sahip olacaklardır.
ÖÇ-2Ekonominin temel kavramlarını anlamış olacaktır.
ÖÇ-3Kıtlık ve tercih sorununu anlamış olacaktır.
ÖÇ-4Kıtlık ve tercih sorununu anlamış olacaktır.
ÖÇ-5Talep ve Arz esnekliği konularında bilgili olacaklardır.
Program Çıktıları
PÇ-1Proje Yönetimi alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme.
PÇ-2Proje Yönetimi alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme.
PÇ-3Proje Yönetimi alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme.
PÇ-4Proje Yönetimi alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme.
PÇ-5Yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilmek.
PÇ-6Proje Yönetimi alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanmış olma.
PÇ-7Proje Yönetimi alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulanabilme.
PÇ-8Proje Yönetimi alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilme.
PÇ-9Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
PÇ-10Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikir ve yöntemler geliştirebilmek.
PÇ-11Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla incelemek, bunları geliştirmek ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetebilmek ,
PÇ-12Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme.
PÇ-13Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilme ve tartışabilme.
PÇ-14Proje Yönetimi alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunabilme.
PÇ-15Proje Yönetimi alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurabilme.
PÇ-16Proje Yönetimi alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilme.
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15PÇ 16
ÖÇ 1                
ÖÇ 2                
ÖÇ 3                
ÖÇ 4                
ÖÇ 5