Lisansüstü
Mimari Tasarım (Tezsiz)

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

MIMY0108 1 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 3/0/0 Z TÜRKÇE 6
Araştırma temel bilgi ve becerisi konusunda donanım sahibi olma
Ön Koşullar yok
Eş Koşullar yok
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri DOÇ. DR. YASEMİN ERKAN YAZICI
Ders Gün,Saat ve Yeri PAZARTESİ, 9:00-11:45
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma 13.00-14.00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Sözlü anlatım / Sunuş yapma
Temel Kaynaklar -Lawson, Bryan (1980) 2006. How Designers Think: The Design Process Demystified. Architectural Press: Amsterdam, Boston.

Collis, Jill and Hussey, Roger (1997) 2003. Business Research: A Practical Guide For Undergraduate and Postgraduate Students. Palgrave, Macmillan.

Snodgrass, Adrian and Coyne, Richard, 2006. Interpretation in Architecture: Design as a Way of Thinking. Routledge: London, New York.

Naoum, Dr S. G. (1998) 2009. Dissertation Research & Writing for Construction Students. Butterworth-Heinemann, New York, London.

Creswell, John W., 1994. Research Design: Qualitative & Quantitative Approaches. Sage Publications: London, New Delhi.

Groat, Linda and Wang, David 2002. Architectural Research Methods. John Wiley & Sons: U.S.A.

Knight, Andrew & Ruddock Les, 2008. Advanced Research Methods in the Built Environment. Wiley-Blackwell: Singapore.

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Programın açıklanması, tanışma. Tanışma, tanıtım
2. Hafta Bilimsel araştırma süreci ile ilgili genel kavramlar Anlatım / Sunum
3. Hafta Nicel, nitel ve karma araştırma yöntemleri Anlatım / Sunum