Lisansüstü
Proje Yönetimi

Yönetim Matematiği

İMPY1019 Yönetim Matematiği 3/0/0 SA Türkçe 9
Proje yönetimi için; veri toplama,öğrencilerin sayısal yetenek ve becerilerini geliştirme ve bu birikimi karar alma problemlerine, alternatifleri değerlendirme, en uygun seçeneği belirleme amacıyla kullanılacak matematiksel yöntemlere alt yapı oluşturmak, öğrencilerin analitik düşünme yetenekleri geliştirmek
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok..
Özel Koşullar Temel matematik yararlı olacaktır
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Heyecan GİRİTLİ
Ders Gün,Saat ve Yeri Dönem başında CATs üzerinden duyurulacaktır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Dönem başında CATs üzerinden duyurulacaktır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Anlatım, uygulama

Temel Kaynaklar -

Giritli, Heyecan, Yönetim matematiği ders notları, ppt. 2011

Ömer Faruk Gözükızıl, Lineer Cebir, Değişim Yayınları, İstanbul, 2000.

Osman Halaç, Kantitatif Karar Verme Teknikleri, Evrim Yayınları, 2001

Ergün Eroğlu, İşletme, İktisat ve Sosyal Bilimler için Matematik, Dora Yayıncılık, 2014

Cemal Özgüven, Doğrusal Programlama ve Uzantıları Model Kurma Örnekleri, 2008

Diğer Kaynaklar

McHugh Arthur, Managerial mathematics, Australian Society of Accountants, Sydney, 1980,

Chang, James, Business Process Management Systems,Auerbach, 2005.

1. Hafta Matematiğin ve analitik düşüncenin proje yönetimi açısından önemi, karar verme problemlerinde kullanılması, matematiğin temel kavramları Anlatım
2. Hafta Matrisler ve Determinantlar Matris tanımı; Matris işlemleri; Matris türleri Determinantlar, determinant yöntemler (Sarrus, Laplace) Anlatım
3. Hafta Uygulama Uygulama
4. Hafta Lineer Denklem Sistemleri Anlatım
5. Hafta Lineer denklem sistemlerinin matris-determinant yaklaşımlarıyla çözümü (Gauss, Cramer, ters matris) Anlatım, uygulama
6. Hafta Doğrusal Programlama (DP) ile ilgili kavramlar: Doğrusal Karar Modelinin kurulması, Grafik Çözüm, DP’de Karşılaşılabilir Çözüm Türleri, DP’nin Varsayımları Anlatım, uygulama
7. Hafta DP Modellerinin Bilgisayar Yazılımları İle Çözülmesi Anlatım, uygulama
8. Hafta Uygulama Uygulama
9. Hafta Yıliçi sınavı
10. Hafta Finansal yönetimde kullanılan matematiksel yaklaşımlar
11. Hafta Nakit akışı yönetiminde kullanılan matematiksel yaklaşımlar Anlatım, uygulama
12. Hafta UYGULAMA Anlatım, uygulama
13. Hafta Maliyet yönetiminde kullanılan matematiksel yaklaşımlari Uygulama
14. Hafta Maliyet yönetiminde kullanılan matematiksel yaklaşımlari Anlatım, uygulama
15. Hafta UYGULAMA Uygulama

ÖÇ-11 Proje yönetiminde kullanılacak matematiksel ve istatiktiksel kavramlar ve teknikleri öğrenir
ÖÇ-22. Yönetimsel karar alanlarında matematiksel ve istatistiksel kavram ve teknikleri uygulama becerisi kazanır.
ÖÇ-33. Yönetimsel bilgi üretme sürecinde istatistik yaklaşımı uygulama becerisi kazanır.
ÖÇ-44. Problem çözme yeteneklerini geliştirir.
ÖÇ-55. Yönetimsel problemlerin çözümünde teknolojiyi, bilgisayar yazılımı kullanma becerisi kazanır.
ÖÇ-66. Matematiksel akıl yürütme becerisi kazanır.
ÖÇ-77. Matematiksel iletişim becerisi kazanır.
ÖÇ-88. Proje yönetiminde verileri analiz etme, özetleme, sunma ve yorumlama becerisi kazanır.
PÇ-1Proje Yönetimi alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
PÇ-2Proje Yönetimi alanı ile ilgili disiplinler arasındaki etkileşimi kavramak.
PÇ-3Proje Yönetimi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek.
PÇ-4Proje Yönetimi alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme,
PÇ-5Proje Yönetimi alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
PÇ-6Proje Yönetimi alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
PÇ-7Proje Yönetimi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
PÇ-8Proje Yönetimi alanı ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme.
PÇ-9Proje Yönetimi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
PÇ-10Proje Yönetimi ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilme.
PÇ-11Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi'nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
PÇ-12Proje Yönetimi alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
PÇ-13Proje Yönetimi alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme.
PÇ-14Proje Yönetimi alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
PÇ-15Proje Yönetimi alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15