Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Mezunlar lisans eğitiminde elde ettikleri temel ve ileri seviye bilgileri karmaşık bilgisayar mühendisliği problemlerini çözmek için kullanabileceklerdir.  Bilgisayar Mühendisliği kapsamındaki İki veya daha fazla alanda ileri seviye konularda bilgi sahibi olacak ve en az bir alanda da uzmanlaşacaklardır. Mezunlar mühendislikte mesleki ilerleme için hazırlanacaklardir. Alanlarındaki yeni bilgiyi belirlemek ve anlamak  ve bu bilgiyi çok disiplinli şartlar da dahil olmak üzere uygun bağlamlarda uygulayabilmek için kalıcı öğrenme yeteneğine sahip olacaklardır.

Kuruluş

Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Programı, bu alandaki kaliteli araştırma isteyenler için gelişmiş beceriler sağlamak üzere kurulmuştur.

Kazanılan Derece

Eğitim planının tüm gereklerini başarıyla tamamlayan ve iki yıllık süreçte 120 AKTS'yi tamamlamış öğrencilere Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Türkçe. Fakat Yuksek Lisans öğrencilerinin araştırma yapmaları ve mevcut çalışmaları yakından takip edebilmeleri için iyi derecede İngilizce bilmeleri beklenmektedir.

Çalışma Şekli

Tam zamanlı.

Yerleşme Şartları

Bilgisayar Mühendisliği veya ilgili bir alanda lisans derecesi.

Çift Anadal - Yandal

Staj

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrenciler aşağıdaki notlardan birisini alacaklardır.

B+

Z: Yetersiz

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

Geçme notu şu aralıktadır: B- to A (A, A-, B+, B-)

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerin 126 AKTS kredilik dersleri  başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Başarılı olmak ve programı tamamlamak için genel not ortalaması(GNO) 4.00 üzerinden minimum 2.7 olmalıdır.

Uluslararası İşbirliği

ERASMUS, Avrupa ülkelerinin yüksek ögretim kurumlari arasindaki isbirligini tesvik etmek amaciyla kurulmus Avrupa Birligi tabanli bir programdir. Ortak projeler icin odenek ve kisa süreli ögrenci ve ögretim üyesi degisim programlari sunmaktadir. Ogrenciler, bir Avrupa Birligi egitim kurumunda egitim alabilir, akademik degisim donemi boyunca (bir veya iki dönem / 3 - 12 ay) mali destek alabilirler.

IKÜ-UALR Degisim Programi - Ogrenciler, iki kurum arasinda imzalanan, ev sahibi universitede bir donem egitim imkani veren protokolden yararlanabilirler.

Mezunların İstihdam Profilleri

Sektörde yüksek mühendis olarak görev yapmaktadırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş

Sunulan Olanaklar

Bilgisayar Laboratuvarları

Derslikler