Lisansüstü
Moleküler Biyoloji ve Genetik

Tez

FMG0100 3 Tez 0/0/0 Z Türkçe 30
Ders kapsamında öğrencilerin yüksek lisans tezlerini gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir. http://www.iku.edu.tr/userfiles/file/anasayfa/yonetmelik/LisansustuYonet-27915.pdfweb sayfasında yer alan kurallar çerçevesinde tezlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler yüksek lisans diploması almaya hak kazanırlar. Tez dersinde öğrencilerin danışmanlarının onayı ile literatür temelli bireysel olarak kurgulayabildikleri ve geliştirebildikleri projeleri gerçekleştirmeleri beklenmektedir
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Çimen Atak, Dr. Öğr. Üyesi Alp Ayan, Prof. Dr. Seyhan Altun, Dr. Öğr. Üyesi Özge Rencüzoğulları
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Deneysel çalışmalar sebebi ile belirli bir gün, saat ve yer yoktur.
Görüşme Saatleri ve Yeri Her gün MOBİGEN, Ataköy Kampüs
Tez 1 100

ÖÇ-1Bireysel olarak bilimsel araştırma yapabilmek
ÖÇ-2Konusu ile ilgili literatür bilgisine hakim olma
ÖÇ-3Tez konusu ile ilgili olarak var olan teknikleri kullanabilmek ve yeni teknikler geliştirebilmek
ÖÇ-4Konusu ile ilgili her seviyede yetkin bir şekilde tartılabilmek, global olarak iletişim kurabilmek
ÖÇ-5Teknolojik iletişim araçlarını tezi ile ilgili konunun araştırılması, geliştirilmesi ve sunulması için kullanabilmek
PÇ-1Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek, alanda var olan problemleri belirleyebilmek, analiz edebilmek ve çözüm üretebilme yetisine sahip olmak.
PÇ-2Lisans düzeyinde kazanılan yetkinlikler temelinde moleküler hücre biyolojisi, bitki biyoteknolojisi ve moleküler genetik temel alanlarında özgün çalışmalar için yeni teknolojilere dayalı araştırma stratejileri geliştirebilmek ve uygulayabilmek.
PÇ-3En az bir yabancı dili kullanarak alanı ile ilgili konuları tartışabilmek.
PÇ-4Toplumsal sorunlara duyarlı olmak ve alanının bilgi ve becerilerini, diğer disiplinlerin bilgileri ile sentezleyerek bu sorunlara çözüm üretebilme yetisini kazanabilmek.
PÇ-5Uzmanlık alanının bilgi birikimi ve bilimsel yaklaşımları çerçevesinde bağımsız karar alabilmek ve yaratıcılık becerilerini kullanarak proje üretebilmek ve yürütebilmek.
PÇ-6Problemi çözüm aşamasında bağımsız karar alabilmek ve becerilerini kullanarak ekip çalışmasına uyumlu bir şekilde katkıda bulunabilmek.
PÇ-7Edinmiş olduğu bilgi birikimini nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alan içi ve/veya alan dışı gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak sunabilmek.
PÇ-8Araştırmalarında insan hakları ve bilim etiğine uygun hareket etmeyi benimsemek
PÇ-9Alanın gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
PÇ-10Program süresince edinilen bilgi ve becerilerin bir üst akademik düzeyde devam ettirilebilmesi için gereken donanıma sahip olabilmek.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10