Lisansüstü
İşletme Doktora

İşletme Doktora Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / Kurumsal Finans ve Karar Verme Teknikleri

Kurumsal Finans ve Karar Verme Teknikleri

ISDL1001 1 Kurumsal Finans ve Karar Verme Teknikleri 3/0/0 Z Türkçe 6

Dersin amacı, doktora öğrencilerine, işletme yönetimindeki temel finansal karar süreçlerine ilişkin teorik ve pratik konuların aktarımıdır. Öğrencilerin işletme finansıyla ilgili temel kavramlar, finansal tablolar, finansal tabloların analizi, finansal planlama,paranın zaman değeri, finansal piyasalar, finansal varlıklar, duran varlık yatırım kararlar süreçleri, risk ve getiri kavramlarına ilişkin kazanım sağlamaları hedeflenmektedir. Öğrencilerin işletme finansına ilişkin problemlere yöneticilerilerin bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlayacak birikim kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ders sözlü anlatım, ödev ve sınavlarla  yürütülür.

Ön Koşullar yok
Eş Koşullar yok
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Müge Çetiner
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı 14:00-17:50 4B 16
Görüşme Saatleri ve Yeri Prof. Dr. Müge Çetiner Perşembe : 14.30
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Uzaktan eğitimle Teorik ders anlatımı ve uygulamalar, vaka analizleri
Temel Kaynaklar -Richard Brealey, Stewart Myers, Alan Marcus, (2012), "Fundamentals of Corporate Finance ", McGraw-Hill Ryerson Higher Education

-Müge Çetiner, (2018)," Çözümleriyle Finans Problemleri", Beta Yayınları, Istanbul.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Giriş Sözlü anlatım
2. Hafta Temel Finansman Kavramları Sözlü anlatım
3. Hafta Finansal Analiz Sözlü anlatım
4. Hafta Finansal Planlama Sözlü anlatım
5. Hafta Paranın Zaman Değeri Sözlü anlatım
6. Hafta Tahvil Değerlemesi Sözlü anlatım
7. Hafta Hisse Senedi Değerlemesi Sözlü anlatım
8. Hafta Genel Tekrar Sözlü anlatım
9. Hafta Duran Varlık Yatırım Kararları Sözlü anlatım
10. Hafta Nakit Akışı Analizi Sözlü anlatım
11. Hafta Net Bugünkü Değer ve İç Verim Oranı Sözlü anlatım
12. Hafta Sermaye Maliyeti Sözlü anlatım
13. Hafta Risk ve Getiri Sözlü anlatım
14. Hafta Ödev sunumlar Sözlü anlatım

ÖÇ-1Finansal tabloları anlayıp analiz edebilecektir.
ÖÇ-2Finansal planlar yapabilecektir.
ÖÇ-3Paranın zaman değeri ve buna ilişkin hesaplamaları yapabilecektir.
ÖÇ-4Finansal piyasaları ve finansal varlıkları genel olarak bilecektir.
ÖÇ-5Duran varlık yatırım kararları verebilecektir.
ÖÇ-6Risk ve getiri ilişkisi, bu ilişkinin modellenmesi ve finansal karar süreçlerinde nasıl kullanıldığını bilecektir.
PÇ-1İşletme işlevleri ve yönetimi alanında (yönetim, üretim, pazarlama, muhasebe, finans, insan kaynakları vb.) temel bilgileri açıklayarak işletme yönetimine temel oluşturan diğer disiplinler ile (ekonomi, sosyoloji, psikoloji, sayısal bilimler vb.) ilişkili temel bilgileri tanımlar ve işletme alanında bu bilgileri ilişkilendirir.
PÇ-2İşletme alanında kazanılan teorik ve pratik bilgi ve becerileri kişisel ve mesleki çevrede yönetsel, ekonomik ve siyasi konuların bileşenlerini belirleyip, eleştirel bakış açısı ile analiz ederek çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-3Sürdürülebilirlik kapsamında küresel ve sosyal açıdan kapsayıcı bir perspektif ile yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirebilme yetkinliği kazanır.
PÇ-4Analitik bir şekilde akıl yürütebilmek ve disiplinler arası alanlarda teoriler uygulayarak problemleri ele alarak ve yenilikçi çözümler yaratabilmek ve değişen şartlarda paydaşların çıkarlarını gözetebilecek uygun işletme prosedürlerini ve stratejileri geliştirir.
PÇ-5Dijital çağın gereklilikleri doğrultusunda işletmeyi bir bütün olarak görebilme ve analiz edebilme, piyasa davranışlarını analiz etme, satış ve planlama, bütçe yönetimi, finansman sağlama, strateji oluşturma, rakip stratejilerini okuma, senaryo kurgulama ve performans değerlendirme becerilerini takım çalışması ile deneyimler ve bilgi edinir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5