Lisansüstü
İşletme Yöneticiliği (Tezsiz)

Denetim

ISYL0003 Denetim 3/0/0 SA TÜRKÇE 6
Öğrencilere Uluslararası Bağımsız Denetim Standartları çerçevesince denetim bilimi ve bağımsız denetim uygulamaları konusunda bilgi kazandırılması ve denetim biliminin işletmeler açısından taşıdığı önem konusunda farkındalık yaratılması.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gözde BİRCAN
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 18:00-21:00, Ataköy Kampüsü, C Koridoru Atölye 12-14 TSA
Görüşme Saatleri ve Yeri Dr. Öğr. Üyesi Gözde Bircan, Salı, 10:00-11:00, Basın Ekspres Kampüsü, B8-6.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

-Sözlü anlatım

-Vak'a çalışmaları

-Öğrenci sunumları

Temel Kaynaklar -Denetim ve Güvence Hizmetleri, Prof. Dr. Ersin Güredin, İstanbul, Türkmen Kitabevi, 14. Baskı, 2014.
-Muhasebe Denetimi, Prof. Dr. Nejat Bozkurt,   İstanbul, Alfa Yayınevi, 5.Baskı, 2010.                                    -İşletmelerin Kara Deliği Hile, Prof.Dr. Nejat BOZKURT ,2016, Alfa Yayınevi İstanbul                                        -Muhasebe Denetimi Uygulamaları, Prof.Dr. Ümit ATAMAN, Prof. Dr. Rüstem                                                    -HACIRÜSTEMOĞLU, Prof. Dr. Nejat Bozkurt, 2001, 1.Bakı, Alfa Yayınevi İstanbul                                          --Auditing and Assurance Services, Randal J.Elder, Mark S. Beasley, Alvin A. Ares, PEARSON, 13.Edition.            -Değişen Raporlama Anlayışı ve Bağımsız Denetçi Raporları, Dr. Sezen Uludağ, Nisan Kitabevi, 2021.                -İç Kontrol ve İç Denetim, Doç.Dr. Ayşe Pamukçu, Ekin Basım Yayın Dağıtım, 2019.

Diğer Kaynaklar --Uluslararası Denetim Standartları (www.kgk.gov.tr)

-KPMG Türkiye Bakış Dergisi
1. Hafta Bağımsız Denetim Kavramı ve Unsurlarına İlişkin Kavramsal Bilgiler Sözlü Anlatım
2. Hafta Denetimin Doğası, Denetim Mesleğinin Dünya’daki ve Türkiye’deki Gelişimi ile Önemi Sözlü Anlatım
3. Hafta Denetim Türleri ve Denetçi Türleri Sözlü Anlatım ve Vak'a Analizi
4. Hafta Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları ve Uluslararası Denetim Standartları Sözlü Anlatım
5. Hafta Denetim Kanıtları ve Denetim Teknikleri Sözlü Anlatım ve Vak'a Analizi
6. Hafta Denetim Süreci ve Aşamaları Sözlü Anlatım
7. Hafta Denetim Riski ve Önemlilik Düzeyi Sözlü Anlatım ve Vak'a Analizi
8. Hafta Vize Sınavı -
9. Hafta Yönetimin İddiaları ve Denetimin Hedefleri Sözlü Anlatım
10. Hafta Bağımsız Denetçiler için Etik Kurallar ve Bağımsızlık İlkesi Sözlü Anlatım ve Vak'a Analizi
11. Hafta Denetim Raporu ve Görüş Türleri Sözlü Anlatım
12. Hafta BDS öğrenci sunumları Sözlü Anlatım, Soru & Cevap
13. Hafta BDS öğrenci sunumları Sözlü Anlatım, Soru & Cevap
14. Hafta BDS öğrenci sunumları Sözlü Anlatım, Soru & Cevap
15. Hafta Final -
16. Hafta Final -
17. Hafta Final -

ÖÇ-1Bağımsız denetimi ve unsurlarını öğrenme.
ÖÇ-2Bağımsız denetimin önemini ve gerekliliğini kavrama.
ÖÇ-3Doğru ve güvenilir bilginin karar vermedeki önemini ve gerekliliğini kavrama.
ÖÇ-4Denetim türlerini ve özelliklerini bilme.
ÖÇ-5Denetim riski ve önemlilik düzeyi ilişkisini analiz edebilme yeteneği kazanma.
ÖÇ-6Hesapların denetimine ilişkin olarak uygulanan denetim prosedürleri hakkında bilgi sahibi olma.
ÖÇ-7Denetim tekniklerini ve denetim testleri hakkında bilgi sahibi olma.
ÖÇ-8Denetim raporunda olması gereken unsurları ve denetim raporu görüş türlerini bilme.
PÇ-1Matematik ve sosyal bilgilerini İşletme problemlerine uygulama, analiz etme ve senteze varabilme becerisi kazanacaktır.
PÇ-2İşletme yönetimine temel oluşturan diğer disiplinlerle(ekonomi, sosyoloji, psikoloji, sayısal bilimler v.s.) ilişkin temel bilgileri uygulamak, uyarlamak ve işletme alanında bu bilgilerden yararlanarak yaratıcı değerlendirmeler yapabilecektir.
PÇ-3İşletme işlevleri (yönetim, üretim, pazarlama, muhasebe, finans, İKY, davranış, v.s.)kapsamında temel bilgilere sahip olacak, bu alanda yer alan aktörler ve kültürler arasındaki ilişkileri kapsayan uygulamaları yorumlayabilecektir.
PÇ-4Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda işletme işlevleri ve yönetimi ile ilgili bir süreci her aşamasında tasarlamayı, uygulayabilmeyi, yönetebilmeyi, yaratabilmeyi ve değerlendirebilmeyi becerebilecektir.
PÇ-5İşletme ile ilgili alanlarda faaliyetleri ve ilişkileri tanımlayabilecek, değerleyebilecek; sorunları tanımlama ve yorumlar yaparak çözümleyebilecek, çözüm önerileri yapabilecek ve gerekli kritik kararları verebilecektir. (critical thinking).
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5