Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ana Sayfası

İstanbul Kültür Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Programının amacı, bankaların çeşitli bölümlerinde, çeşitli firmaların para kaynakları ile ilgili birimlerinde veya sigortacılık alanında çalışacak nitelikli ve donanımlı ara insan gücünü yetiştirmektir.

2002 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı,  ilk öğrencilerini 2002-2003 eğitim-öğretim döneminde almıştır ve ilk mezunlarını 2004 yılında vermiştir. 2002 yılında Şirinevler Yerleşkesi'nde faaliyete başlayan program, artan öğrenci sayısı ile birlikte 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Bankacılık ve Sigortacılık Programının İkinci Öğretimi de faaliyete geçmiştir.

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Bankacılık ve Sigortacılık alanında önlisans derecesi verilir.

Tam zamanlı

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Bankacılık ve Sigortacılık Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Bankacılık ve Sigortacılık Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Program Kodu

Program Adı

Puan Türü

Genel Kont.

Genel Yerl.

En Küçük Puan

En Büyük Puan

203050511

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/Bankacılık ve Sigortacılık (%50 İndirimli)

203090110

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/Bankacılık ve Sigortacılık (%75 İndirimli)

254,91909

203050502

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu)

203051518

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ) (%75 İndirimli)

203050908

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ) (Burslu)

TYT

Bankacılık ve Sigortacılık programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.

İstanbul Kültür Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerinin 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Bankacılık ve Sigortacılık Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Sigortacı olarak çalışmak isteyenler mezunlar ise, sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.

Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

• Bankacılık
• Bankacılık ve Finans
• Bankacılık ve Finansman
• Ekonomi
• Ekonometri
• İktisat
• İşletme
• İşletme-İktisat
• Sermaye Piyasası
• Sigortacılık
• Sigortacılık ve Risk Yönetimi
• Uluslararası Finans
• Uluslararası İşletmecilik
• Uluslararası Ticaret
• Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Sektörün lider kuruluş yönetici ve ortaklarından uygulamalı dersler ve staj olanakları.
GESİD(Genel Sigortacılar Derneği) ile Staj imkanına yönelik işbirliği.

İş yeri uygulaması dersi kapsamında dönem içerisinde öğrencilere meslekteki güncel gelişmleri içeren seminerler verilmektedir.

Program Başkanı: Öğr.Gör.Dr. Yeliz Sevimli Saitoğlu

Telefon Numarası:0212 498 49 29