Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Ana Sayfası

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının amacı bilimsel yöntemler ışığında iletişim çalışmalarını gerçekleştirecek nitelikli, iyi yetişmiş, etik değerlere sahip ara elamanları yetiştirmektir. Programımızda, kurumsal bilginin yanı sıra, uygulama yaparak becerilerin kazanılması önem taşımaktadır. Bu nedenle 1. ve 2. yarıyılda temel bilgilere 3. ve 4. yarıyılda meslek becerilerini artıracak uygulamalı derslere ağırlık verilmektedir. Staj, eğitim ve öğretimin önemli bir bölümüdür. Staj Süresi 40 iş günüdür. 2. yarıyıldan sonra yapılacak staj devresi, ikinci sınıf meslek derslerinin kolay anlaşılmasına yardımcı olmaktadır.

Halkla ilişkiler ve Tanıtım programı 1999  senesi itibarı ile  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde  "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" adı altında eğitim hayatına başlamıştır. 2008  yılında programın ismi "Halkla İlişkiler ve Tanıtım" olarak değiştirilmiştir.

Ön Lisans Mezunu

120 AKTS ile bitiren öğrenci mezun olabilmektedir.

Halkla İlişkiler  ve Tanıtım Uzmanı

Tam Zamanlı

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Uzmanlık alanlarını genişletmek isteyen öğrencilerimiz çift anadal diploma programlarını tamamlayabiliyorlar.

Günümüzün global dünyasında ülkelerin gelişmişlik düzeyleri sahip oldukları bilgi ve eğitimli insan kaynakları ile ölçülmektedir. Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizlik yer almaktadır. Buna karşılık nitelikli eleman ihtiyacı duyan şirketlerin olması da bir o kadar önemli bir konudur. Ülkemizin sahip olduğu en büyük zenginliklerden biri olan genç nüfusumuzu bu ihtiyacı karşılayacak şekilde eğitimli ve iş bilen kişiler haline getirmek ise biz eğitimcilerin işidir. Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde her öğrencimizin mezuniyet şartı içerisinde yer alan staj yani işyeri uygulamaları, öğrencilerimizin eğitimlerini aldıkları programlara uygun olarak seçilen kuruluşlarda belli bir süre çalışarak edindikleri iş deneyimidir. Bu süre okulumuz yönetmeliğine bağlı olarak 40 iş günü olacak şekilde karara bağlanmıştır. Staj, öğrencilerimize iş hayatını tanıma ve programlarında eğitimlerini aldıkları teorik bilgilerin uygulama alanlarını görme fırsatı sunmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az  2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir

İKÜ Halkla ilişkiler ve Tanıtım Programı mezunları kamu ve özel sektörde çeşitli kurum ve kuruluşların iletişim, kurumsal iletişim departmanlarında çalışabilecekleri gibi medyada, halkla ilişkiler ve iletişim ajanslarında, reklam ajanslarında, dijital iletişim ajanslarında, medya planlama,müşteri temsilciliği gibi alanlarda çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Halkla İlişkiler  ve Tanıtım  Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçiş Alanları:

Görsel İletişim Tasarımı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

İletişim Bilimleri

İletişim Sanatları

İletişim Tasarımı

İletişim Tasarımı ve Yönetimi

İletişim ve Tasarım

Reklam Tasarımı ve İletişimi

Reklamcılık

Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu  İncirli Kampüsünde eğitim devam etmektedir. Modern teknolojinin olanaklarını öğrencilerine sunan bu kampüs  geniş bir bilgisayar  laboratuarına da sahiptir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, iletişim alanındaki profesyonelleri dönem içindeki etkinliklerinde ağırlayarak program öğrencilerini sektörle sık sık bir araya getirmektedir. Ayrıca dönem içinde çeşitli geziler düzenlemektedir.

Program Başkanı Öğr.Gör. Gözde Kuzu
E-Posta g.kuzu@iku.edu.tr