Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

İşletme Yönetimi programı ulusal ve uluslararası işletmelerde çalışabilecek nitelikte, bilgi ve beceriye sahip mezunlar ve yönetici adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kuruluş

1997 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Program 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir.

İşletme Yönetimi alanında ön lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Teorik ve uygulamalı kısımları örgün öğretim olarak gerekli durumlarda %30 çevrimiçi şeklinde planlanmaktadır.

Yerleşme Şartları

İKÜ Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile ve TYT puanları ile öğrenci alınır.

Çift Anadal - Yandal

Öğrencilerin belirlenen şartları sağlamaları durumunda çap yapma imkanları mevcuttur.

Staj

40 iş günü staj zorunluluğu mevcuttur.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilermizin İşletme Yönetimi Programından mezun olabilmek için, 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp en az  2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri, 40 iş günü stajlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Detaylı bilgiyi Erasmus Koordinatörlüğünden edinebilirler.

Mezunların İstihdam Profilleri

İşletme Yönetimi Programı mezunları, iş dünyasında özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinde pazarlama, finans, muhasebe, halkla ilişkiler, insan kaynakları gibi departmanlarda uzman, denetçi ve yönetici vb. olarak çalışma imkanına sahiptirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. Dikey Geçiş Alanları: Bankacılık, Bankacılık. ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi ve Finans, Finans ve Bankacılık, İşletme, Lojistik Yönetimi, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri

Sunulan Olanaklar

Bilgisayar labratuarları ve amfiler

Program Etkinlikleri

Öğrencilerimizin mesleki yeteneklerini geliştirmek için bazı seminerler düzenlenmektedir. İşletme Yönetimi Programı öncülüğünde kurulan öğrenci kulüpleri, öğrencilerin mesleki yeteneklerini geliştirmeleri ve sektörden iş insanları ile bir araya gelmeleri için faaliyetlerde bulunmaktadır.

Program Başkanı ve 2. Sınıf Akademik Danışmanı: Öğr. Gör. Dr. Emine ANIK

e-mail: e.anik@iku.edu.tr