Program AmacıProgramının amacı, tekstil, hazır giyim ve moda alanında mesleki ve teknik donanıma sahip, bilimsel düşüncelerini estetik bir biçimde şekillendirerek özgün tasarımlar üretebilen, çağdaş ve yaratıcı moda tasarımcıları yetiştirmektir.
Kuruluşİstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarımı programı 2013-2014 eğitim öğretim döneminden bu yaa devam etmektedir.
Kazanılan Derece2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Moda Tasarımı alanında önlisans derecesi verilir.
Öğretim DiliTürkçe
Çalışma ŞekliTam zamanlı
Yerleşme ŞartlarıMeslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Moda Tasarımı Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Moda Tasarımı Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.
Kontenjan ve Ücret ayrıntıları için lütfen
tıklayınız.
Çift Anadal - Yandal
Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı önlisans diploması almaya hak kazanırlar.
Moda Tasarımı programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
Moda Tasarımı programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.
Mezuniyet KoşullarıModa Tasarımı Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.
Uluslararası İşbirliğiÜniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.
Partner üniversiteler için tıklayınız.
Mezunların İstihdam Profilleri
Moda Tasarımı Programından mezun olan öğrencilerimiz kamu ve özel sektöre ait tekstil ve hazır giyim firmalarının tasarım departmanları, ürün geliştirme, araştırma geliştirme, koleksiyon hazırlık, planlama bölümlerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler. Bunların dışında moda tasarımı programından mezun olan öğrencilerimizin tasarım stüdyolarında, moda ajanslarında, pazarlama, satın alma, marka yönetimi veya müşteri ilişkileri bölümlerinde ve butik moda evlerinde de istihdam imkanları bulunmaktadır.
Üst Derece Programlara Geçiş Bu programı bitiren öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıda adı geçen 4 yıllık lisans bölümleri devam edebilirler:
Dikey Geçiş Alanları
-Moda Giyim Tasarımı,
-Moda Tasarımı,
-Tekstil ve Moda Tasarımı,
-Tekstil,
-Tekstil Mühendisliği,
-Tekstil Tasarımı
Sunulan OlanaklarModa Tasarımı programı bünyesinde; tasarım-çizim atölyeleri, üretim atölyesi, drapaj atölyesi, bunun yanında Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Assyst Kalıp, Design Kalıp, Simetri Dokuma Tasarımı Program gibi tasarım /uygulama programlarının kullanıldığı bilgisayar laboratuvarı ile Moda Tasarımı programına ait dersliklerimiz mevcuttur. Uzmanlık alanlarımız doğrultusunda yapılan 40 iş günü çeşitli kurum stajları, teknik geziler, akademik ve sanatsal faaliyetler, tasarımcılar ile söyleşiler, kurumsal firmalarla yapılan projeler, Ulusal ve Uluslararası yarışmalara katılım teşvikleri, mezuniyetprojelerimiz ile eğitimimiz desteklenmektedir.
Program Etkinlikleri İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarımı Programı olarak her dönem derslerin yanı sıra öğrencilerimizi sosyal yönden geliştiren ve uzmanlaşmalarını sağlayan çeşitli trend seminerleri, firma-mağaza gezileri, workshop, aksesuar-kumaş-makine-malzeme fuarları, ünlü markaların ve tasarımcıların defile organizasyonları, sergi çalışmaları gibi sanatsal faaliyetlere katılarak sektör ile daha bağlantılı olmaları sağlanmaktadır.
İletişim Bilgileri Program Başkanı: Öğr. Gör. Neslihan Tokat Ozan
Tel: 0212 498 49 67
E-Mail: n.ozan@iku.edu.tr
Program Danışmanı: Öğr. Gör. Nilgün Demirhan
Tel: 0212 498 49 74
E-Mail: n.demirhan@iku.edu.tr