Moda Tasarımı Programı Ana Sayfası

Ülkemizin tekstil ve moda alanında öncü bir ülke olmasına katkıda bulunabilecek ve uluslararası başarılar sağlayabilecek düzeyde mesleki, teknik, sanatsal donanıma sahip,moda tasarımcıları yetiştirmek.

2013 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı, 2013-2014 öğretim yılında eğitim-öğretim hayatına başladı ve ilk öğrencilerini 2015 yılında verdi.

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Moda Tasarımı alanında önlisans derecesi verilir.

Tam zamanlı

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Moda Tasarımı Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Moda Tasarımı Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı önlisans diploması almaya hak kazanırlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi moda Tasarımı Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 60 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Moda Tasarımı Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler.

Bölümden mezun olan Moda Tasarımcıları, Kamu ve özel sektöre ait tekstil firmalarının tasarım departmanları, ürün geliştirme (ür-ge), araştırma geliştirme (ar-ge), koleksiyon hazırlık , planlama bölümlerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler. Bunların dışında tasarım stüdyolarında, moda evlerinde istihdam olanakları bulunmaktadır.

Bu programı bitiren öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıda adı geçen 4 yıllık lisans bölümleri devam edebilirler:

Dikey Geçiş Alanları

• Moda Giyim Tasarımı
• Moda Tasarımı
• Moda Ve Tekstil Tasarımı
• Tekstil Mühendisliği
• Tekstil Ve Moda Tasarımı

Öğrencilerimize eğitim dönemleri içerisinde teorik dersler yanında ağırlıklı olarak aldıkları artistik ve teknik çizim derslerini özel çizim masalı dersliklerde, kalıp oluşturma derslerini özel çizim masalı dersliklerde, bilgisayar destekli moda ve kalıp derslerini bilgisayar laboratuvarlarında, uygulamalı üretim ve drapaj derslerini hazır giyim atölyesinde yapabilme olanakları sunulmaktadır.

Program öğrencilerini sektörle sık sık bir araya getirecek dönem içinde çeşitli geziler planlanmaktadır.

Program Başkanı: Öğr. Gör. Özge Turunç

Tel: 0212 498 4917