Önlisans
Optisyenlik

FİZİK II

SOP2907 2 FİZİK II 2/2/0 Z Türkçe 4
Fizikte elektrik ve manyetizma konularının temel kavram ve prensiplerini öğrenciye vermektir.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Gözde YILMAZ
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 11:00-14:50
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı, 09:00-10:00, 3A03
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Teorik olarak konu anlatımı gerçekleştirilip, uygun örneklerle uygulamalı çözümler ile konular pekiştirilir.

Temel Kaynaklar Teknolojinin Bilimsel İlkeleri - II, Anadolu Üniversitesi Yayınları

Diğer Kaynaklar  Üniversite Fiziği, Hugh D. Young ve Roger A. Freedman.

1. Hafta Yük ve Madde, Elektrostatik, Elektriksel yük Konu Anlatımı, Soru Çözümü
2. Hafta Coulomb Kanunu, İletkenler ve yalıtkanlar Konu Anlatımı, Soru Çözümü
3. Hafta Elektriksel Kuvvetler ve alanlar Konu Anlatımı, Soru Çözümü
4. Hafta Elektrik alan ve potansiyel farkı, paralel metal levhalar, Elektrik Alanı,Gauss Kanunu ve Soru Çözümü Konu Anlatımı, Soru Çözümü
5. Hafta Elektrik akımı, Direnç ve ohm kanunu(potansiyel farkı(V), akım (A) ve direnç (ohm)), özdirenç, güç Konu Anlatımı, Soru Çözümü
6. Hafta Elektrik akımı, Direnç ve ohm kanunu(potansiyel farkı(V), akım (A) ve direnç (ohm)), özdirenç, güç ve soru çözümü Konu Anlatımı, Soru Çözümü
7. Hafta Doğru akım devreleri, Devre problemlerinin çözümü, Ampermetreler ve voltmetreler Konu Anlatımı, Soru Çözümü
8. Hafta Ara sınav Ara sınav
9. Hafta Kondansatörler, dielektrik kavramı, Konu Anlatımı, Soru Çözümü
10. Hafta Manyetizma ve akımın manyetik alanı, Biot Savart Yasası Konu Anlatımı, Soru Çözümü
11. Hafta Ampére Yasası, Konu Anlatımı, Soru Çözümü
12. Hafta Faraday kanunu Konu Anlatımı, Soru Çözümü
13. Hafta Maddenin manyetik özellikleri, Konu Anlatımı, Soru Çözümü
14. Hafta Transformatörler Konu Anlatımı, Soru Çözümü
15. Hafta Final Konu Anlatımı, Soru Çözümü
16. Hafta Final Konu Anlatımı, Soru Çözümü
17. Hafta Final Konu Anlatımı, Soru Çözümü

ÖÇ-1Elektrostatik, Elektriksel yük, Coulomb Kanunu, iletkenler ve yalıtkanlar, Elektriksel Kuvvetler ve alanlar, Elektrik alan ve potansiyel farkı, paralel metal levhalar konularını öğrenir.
ÖÇ-2Elektrik akımı, Direnç ve ohm kanunu (potansiyel farkı(V), akım (A) ve direnç (ohm)), özdirenç, güç ve elektriksel ısı konularını öğrenir.
ÖÇ-3Doğru akım devreleri, Devre problemlerinin çözümü, Ampermetreler ve voltmetreler, kondansatörler, dielektrik kavramı konularını öğrenir.
ÖÇ-4Kondansatörler, dielektrik kavramı, manyetizma ve akımın manyetik alanı Biot Savart Yasası konularını öğrenir.
ÖÇ-5Ampére Yasası, Manyetik alan, Manyetik akı ve Faraday kanunu konularını öğrenir
PÇ-1Optisyenlik alanında, temel düzeyde kuramsal bilgilere sahip olur.
PÇ-2Optisyenlik alanı ile ilgili terimleri açıklar
PÇ-3Optisyenlik alanında temel düzeyde uygulamalı bilgiye sahip olur.
PÇ-4Optisyenlik alanında elde ettiği bilgiler doğrultusunda cihazlarla ilgili beklenmeyen bir durum ile karşılaştığında sorunları tanımlar.
PÇ-5Optisyenlik alanında eksik olan temel güvenlik eksikliklerini, sorunlarını tespit eder ve çözüm yollarını arar.
PÇ-6Optisyenlik alanında sahip olduğu temel bilgi birikimini kullanarak verilen bir görevi bağımsız olarak yürütür.
PÇ-7Yaşam boyu öğrenme bilincine, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bilgi kaynaklarına ulaşır.
PÇ-8Optisyenlik alanı ile ilgili konularda sahip olduğu teknolojik bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-9Optisyenlik alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanır, herhangi bir sorun karşısında ekip üyesi olarak görev alır.
PÇ-10Birey ve halk sağlığı iş güvenliği ve çevre koruma konularında yeterli bilince sahiptir, çevreyi tehdit eden risklerin farkında olur, çevre ve insan sağlığı koruma kurallarına uyar.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10