Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Optisyenlik

Optisyenlik Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / GÖZÜN ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ II

GÖZÜN ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ II

SOP2003 2 GÖZÜN ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ II 2/0/0 Z Türkçe 2
Gözün ve ilgili yapıların anatomik ve fizyolojik işlevlerini tanıtmaktır. Normal görme ve görme sisteminde sıkça gözlenen hastalıklar vurgulanacak, gözün ana bileşenleri, gözle ilgili yapılar tanıtılacak, gözün anatomik yapısıyla görme süreci ararsındaki ilişki açıklanacak, gözün uyumdaki işlevi ve görme sırasında göz hareketleri anlatılacak, görme sürecindeki kırılmayla ilgili hatalar tanıtılacak, fotopik ve skotopik görme tanımlanacak, renkleri görmenin mekanizması, göz sinir sistemi ve bazı ana göz hastalıklarının sebepleri ve belirtileri açıklanacaktır
Ön Koşullar Optisyenlik öğrencisi olmak
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr.Gör. Pınar Kunduracı
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba 15:00-17:00 Cats Meetings
Görüşme Saatleri ve Yeri Cats Meetings
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Konu Anlatımı, Görsel Sunum
Temel Kaynaklar GÖZÜN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJiSİ- Doç. Dr. Hikmet BAŞMAK Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta dersin tanıtımı slayt sunumu
2. Hafta anatomik terminoloji slayt sunumu
3. Hafta lakrimal sistem slayt sunumu
4. Hafta gözyaşı slayt sunumu
5. Hafta konjonktiva, sklera ve kornea 1 slayt sunumu
6. Hafta konjonktiva, sklera ve kornea 2 slayt sunumu
7. Hafta vize sınav
8. Hafta retina slayt sunumu
9. Hafta lens ve boşluklar slayt sunumu
10. Hafta uvea slayt sunumu
11. Hafta akomodasyon slayt sunumu
12. Hafta görme fizyolojisi ve renkli görme slayt sunumu
13. Hafta genel tekrar slayt sunumu
14. Hafta final sınav

ÖÇ-1 Teorik bilgileri pratikte uygulayacaktır.
ÖÇ-2gözün uyumdaki işlevi
ÖÇ-3görme sırasında göz hareketleri
ÖÇ-4görme sürecindeki kırılmayla ilgili hatalar
ÖÇ-5göz sinir sistemi ve bazı ana göz hastalıklarının sebepleri ve belirtileri
PÇ-1Optisyenlik alanında, temel düzeyde kuramsal bilgilere sahip olur.
PÇ-2Optisyenlik alanı ile ilgili terimleri açıklar
PÇ-3Optisyenlik alanında temel düzeyde uygulamalı bilgiye sahip olur.
PÇ-4Optisyenlik alanında elde ettiği bilgiler doğrultusunda cihazlarla ilgili beklenmeyen bir durum ile karşılaştığında sorunları tanımlar.
PÇ-5Optisyenlik alanında eksik olan temel güvenlik eksikliklerini, sorunlarını tespit eder ve çözüm yollarını arar.
PÇ-6Optisyenlik alanında sahip olduğu temel bilgi birikimini kullanarak verilen bir görevi bağımsız olarak yürütür.
PÇ-7Yaşam boyu öğrenme bilincine, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bilgi kaynaklarına ulaşır.
PÇ-8Optisyenlik alanı ile ilgili konularda sahip olduğu teknolojik bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-9Optisyenlik alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanır, herhangi bir sorun karşısında ekip üyesi olarak görev alır.
PÇ-10Birey ve halk sağlığı iş güvenliği ve çevre koruma konularında yeterli bilince sahiptir, çevreyi tehdit eden risklerin farkında olur, çevre ve insan sağlığı koruma kurallarına uyar.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10