Önlisans
Grafik Tasarımı

Deneysel İllüstrasyon

MGT0008 Deneysel İllüstrasyon 1/2/0 SA Türkçe 3
İllüstrasyon çalışmalarında kullanılabilecek malzeme ve teknik serbestliğin belli bir kategori seçilerek uygulanması. Bu uygulamalar sırasında Temel Grafik Tasarım İlkelerinin ve kompozisyon kurallarının uygulanması, renk bilgisinin seçilen malzemelerin bir araya getirilmesi sonucunda uygulanması ve sonuç olarak malzeme ve teknik çeşitliliğin illüstrasyon çalışmalarında uygulanabilirliğinin proje ile ifade edilmesi.
Ön Koşullar İllüstrasyon I
Eş Koşullar İllüstrasyon I
Özel Koşullar Derse devam
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Ömür Kınay Alkan
Ders Gün,Saat ve Yeri CUMA 13:0 - 15:50, 3A10
Görüşme Saatleri ve Yeri ÇARŞAMBA 13:00 - 14:00 , 4B03
Öğretim Yöntem ve Teknikleri  Anlatım, Gösterip Yaptırma ve Proje
Temel Kaynaklar G.Ambrose-P.Harris. Tipografinin Temelleri, Literatür Yayıncılık.

E.Becer. İletişim ve Grafik Tasarım.

L.Ries. Görsel Çekiç, MediaCat Yayınları

Güler Ertan - Emin Sansarcı Görsel Sanatlarda Anlam Ve Algı 2017

Hatice Aslan Odabaşı Grafikte Temel Tasarım Yorum Sanat İstanbul 2006

Cats Platformundaki Yaratıcı Kaynaklar

Diğer Kaynaklar - Gazete Oksijen ilanları (Cuma baskısı)

-Milliyet Sanat Dergisi (Aylık)
1. Hafta Dersin içeriği, önemi, değerlendirme kriterleri ve haftalık ders konuları hakkında bilgi verilmesi Sözlü Anlatım
2. Hafta İllüstrasyonun tanımı, uygulanma alanları, grafik tasarımdaki yeri ve önemi ve örnek projelerin gösterilmesi Sözlü Anlatım
3. Hafta İllüstrasyonun tanımı, uygulanma alanları, grafik tasarımdaki yeri ve önemi ve örnek projelerin gösterilmesi Sözlü Anlatım
4. Hafta Manuel teknikler ile doku çalışmaları Uygulama ve Sözlü Anlatım
5. Hafta Kolaj tekniği ile uygulama Uygulama ve Sözlü Anlatım
6. Hafta Kolaj Tekniği ile uygulama Uygulama ve Sözlü Anlatım
7. Hafta Manuel yöntemler ile yaratılan tasarımların Illustrator isimli programa aktarımı Uygulama ve Sözlü Anlatım
8. Hafta Proje konusu anlatımı. Farkındalık konulu veya Dezavantajlı gruplara yönelik özel gün-hafta tasarımları. Sözlü Anlatım
9. Hafta Proje konusu anlatımı. Farkındalık konulu veya Dezavantajlı gruplara yönelik özel gün-hafta tasarımları. Uygulama
10. Hafta Proje konusu anlatımı. Farkındalık konulu veya Dezavantajlı gruplara yönelik özel gün-hafta tasarımları. Uygulama
11. Hafta Proje konusu anlatımı. Farkındalık konulu veya Dezavantajlı gruplara yönelik özel gün-hafta tasarımları. Uygulama ve Sözlü Anlatım
12. Hafta Karışık teknik ile hazırlanacak, videolu proje konu dağıtımı. Sözlü Anlatım
13. Hafta Karışık teknik ile hazırlanacak, videolu proje konu dağıtımı. Uygulama ve Sözlü Anlatım
14. Hafta Karışık teknik ile hazırlanacak, videolu proje konu dağıtımı. Uygulama ve Sözlü Anlatım
15. Hafta Final Final
16. Hafta Final Final
17. Hafta Final Final
Projeler 1 30

ÖÇ-1I. İllüstrasyonun çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur.
ÖÇ-2II. Dijital ve manuel illüstrasyon çalışmaları yaparak teoride öğrendiklerini uygulama ile pekiştirir.
ÖÇ-3III. Yerli ve yabancı illüstratörlerin farklı tekniklerde yarattıkları illüstrasyonları biçimsel ve içerik açısından doğru yorumlayabilir.
ÖÇ-4Tasarımda sanatsal üretim ve deneysellik duyarlılığının kazanılması.
ÖÇ-5İllüstrasyonun grafik tasarım için önemini kavrama.
PÇ-1PÇ 1. Eğitim aldıkları konuyla ilgili sektörde başarılı olabilecek bilgi ve donanıma sahip olmak.
PÇ-2PÇ 2. Grafik tasarımcı olarak yetiştirilen öğrenciler, reklam ve grafik ajanslarında, matbaalarda, fotoğraf stüdyolarında ve ayrıca büyük kuruluşların kurumsal iletişim bölümlerinde istihdam edilecek ve aranan tasarım elemanları olarak çalışacak biçimde yetiştirileceklerdir.
PÇ-3PÇ 3. Değişen ve gelişen toplum dinamiklerine uygun olarak Grafik Tasarım Programı sürekli yenilenme ve çağdaş olanı yakalamak hedefindedir.
PÇ-4PÇ 4.Grafik Tasarım Programı'nın hedefleri, temel sanat kavramları ve grafik tasarımlarında bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli grafik tasarım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarını da kapsamaktadır. Derslerde hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınacaktır.
PÇ-5PÇ 5. Eğitimin her aşamasında bilim, teknoloji ve sanatsal değerler doğrultusunda özgünlük, anlatım gücü, bilimsel metodun uygulanması, çözümleme ve malzeme kullanabilme becerisi doğrultusunda eğitim verilecektir.
PÇ-6PÇ 6. Program çağın getirdiği teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir.
PÇ-7PÇ 7. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.
PÇ-8PÇ 8. Grafik alanında eğitim görmüş öğretim elemanları, program öğrencileri ile yüksekokulumuzun grafik çalışmalarını yürütmekte, üniversitemiz grafik çalışmalarına gerek danışmanlık gerekse öğrencileri ile tasarımlar üreterek katkıda bulunmaktadırlar.
PÇ-9PÇ 9. Teknik kavramları irdeleyerek tasarım olgusunu sorgulayan ve düşünerek tasarlama eylemini yaşam biçimi haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek.
PÇ-10PÇ 10. Reklam verenlerin reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde çalışabilecek yeterliliğe ulaşacak ön bilgiye sahip olmak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10