Önlisans
Grafik Tasarımı

Baskıya Hazırlık

MGT0006 Baskıya Hazırlık 1/2/0 SA Türkçe 3
 Grafik Tasarımı kapsamına giren uygulamaların çoğaltma işlemine uygun hale gelmesi için baskı öncesi hazırlık ( Baskı normları, bilgisayar programlarında uygulama ) ve baskı sonrası işlemlerin teorik anlatımı, uygulamaların yerinde görülmesi ile öğrencileri profesyonel ajans ve matbaa ortamlarında çalışabilecekleri düzeye hazırlamak
Ön Koşullar Baskıya Hazırlık
Eş Koşullar Baskıya Hazırlık
Özel Koşullar Derse yeterince odaklanabilmesi
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Ilgın Özer Dulak
Asistanlar Ders notları, örnek çalışmalar ve verilecek ödevler
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders 2023-2024 Bahar döneminde açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Bu ders, örgün olarak planlanmış  ve uygulamalı olarak çalışılacaktır.
Temel Kaynaklar -Ders notları ve sunumları
Diğer Kaynaklar -Paul Harris, Gavin Ambrose. (2014) Grafik Tasarımda Baskı ve Sonlandırma. Literatür Yayınları

Dr. M. Sezai Türk, Niyazi Kansu, Bünyamin Ciylan. Masaüstü Yayıncılıkta Baskı Öncesi Hazırlık ve Photoshop Uygulamaları Gazi Kitabevi

Paul Harris. Grafik Tasarımda Renk. Literatür Yayınları

Paul Harris. Grafik Tasarımda Baskı ve Sonlandırma. Literatür Yayınları

1. Hafta Baskının tarihçesi. Tasarımda uygulamaya yönelik yapılması gerekanler Uygulama ve teorik
2. Hafta Günümüzde kullanılan baskı tekniklerinin anlatımı Uygulama ve teorik
3. Hafta Tasarımdan uygulamaya geçişte bilgisayar programlarının kullanımı Uygulama ve teorik
4. Hafta Tipo ve Offset baskı anlatımı, Baskı normları. Uygulama ve teorik
5. Hafta Renk Bilgisi, Renk Formatları, Bilgisayar ortamında kullanımı Uygulama ve teorik
6. Hafta Trikromi renk ayrımı Uygulama ve teorik
7. Hafta Vize haftası Uygulama ve teorik
8. Hafta Sayfa Montajı, Tekli ve Çoklu Montaj Uygulama ve teorik
9. Hafta Digital Baskı Sistemleri anlatımı, Uygulama Örnekleri Uygulama ve teorik
10. Hafta Çoklu montaj Uygulama ve teorik
11. Hafta Bıçak çizimi Uygulama ve teorik
12. Hafta Digital Baskı Sistemleri anlatımı, Uygulama Örnekleri Uygulama ve teorik
13. Hafta Prova baskı Makinaları hakkında teorik anlatım Prova baskıya iş gönderimi Uygulama ve teorik
14. Hafta Sektörel Gezi Uygulama ve teorik
15. Hafta Final Final.
16. Hafta Final. Final.
17. Hafta Final. Final.
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1I. Baskı teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-2II. Ability to use related graphic design programs
ÖÇ-3III. Teknolojiyi takip edebilme bilgi ve becerisi kazanmak
ÖÇ-4 IV.Rengin yapısını kavramak, baskı öncesindeki renk ayarlamalarını yapabilmek
ÖÇ-5V. Baskı öncesi hazırlık, baskı uygulanacak materyal üzerindeki standart işlemleri yapabilmek
ÖÇ-6VI. Digital baskı hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-7VII. Baskı ile ilgili maliyet hesaplarını çıkarabilmek
ÖÇ-8VIII. Montaj Planı hazırlayabilmek.
PÇ-1PÇ 1. Eğitim aldıkları konuyla ilgili sektörde başarılı olabilecek bilgi ve donanıma sahip olmak.
PÇ-2PÇ 2. Grafik tasarımcı olarak yetiştirilen öğrenciler, reklam ve grafik ajanslarında, matbaalarda, fotoğraf stüdyolarında ve ayrıca büyük kuruluşların kurumsal iletişim bölümlerinde istihdam edilecek ve aranan tasarım elemanları olarak çalışacak biçimde yetiştirileceklerdir.
PÇ-3PÇ 3. Değişen ve gelişen toplum dinamiklerine uygun olarak Grafik Tasarım Programı sürekli yenilenme ve çağdaş olanı yakalamak hedefindedir.
PÇ-4PÇ 4.Grafik Tasarım Programı'nın hedefleri, temel sanat kavramları ve grafik tasarımlarında bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli grafik tasarım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarını da kapsamaktadır. Derslerde hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınacaktır.
PÇ-5PÇ 5. Eğitimin her aşamasında bilim, teknoloji ve sanatsal değerler doğrultusunda özgünlük, anlatım gücü, bilimsel metodun uygulanması, çözümleme ve malzeme kullanabilme becerisi doğrultusunda eğitim verilecektir.
PÇ-6PÇ 6. Program çağın getirdiği teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir.
PÇ-7PÇ 7. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.
PÇ-8PÇ 8. Grafik alanında eğitim görmüş öğretim elemanları, program öğrencileri ile yüksekokulumuzun grafik çalışmalarını yürütmekte, üniversitemiz grafik çalışmalarına gerek danışmanlık gerekse öğrencileri ile tasarımlar üreterek katkıda bulunmaktadırlar.
PÇ-9PÇ 9. Teknik kavramları irdeleyerek tasarım olgusunu sorgulayan ve düşünerek tasarlama eylemini yaşam biçimi haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek.
PÇ-10PÇ 10. Reklam verenlerin reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde çalışabilecek yeterliliğe ulaşacak ön bilgiye sahip olmak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10