Önlisans
Grafik Tasarımı

Görsel Tasarım II

MGT0009 Görsel Tasarım II 1/2/0 SA Türkçe 3
Öğrencilerin edindikleri görsel iletişim araçları ve teknikleriyle yaratıcı bir tasarım dili oluşturmaları statik veya hareketli grafik  tasarlama konusunda yetkinleşmeleri amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar Görsel Tasarım 2
Eş Koşullar Görsel Tasarım 2
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Fatih Çevik
Asistanlar yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders 2023/2024 Bahar döneminde açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterip Yaptırma ve Proje
Temel Kaynaklar
Ders notları
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Giriş. Dersin tanımı, amacı. Dijital eğitim; Sunum
2. Hafta Hareketli görüntü tarihi, görme duyusunun ve kameranın çalışma prensibi. Video hakkında genel teknik bilgiler. Hareketli görüntü ve zaman ilişkisi. Dijital eğitim; Sunum
3. Hafta Adobe After Effect programının tanıtımı ve genel yapısı, dosya oluşturma, menü ve paneller, kompozisyon, layer mantığı ve timeline kullanımı Dijital eğitim; Sunum
4. Hafta Uygulama-1 Photoshop projesinin After Effect'e taşınarak layerlerın boyutlandırılması ve objelerin hareket ettirilmesi. Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
5. Hafta Uygulama-2 Sosyal Medya kullanımı için animasyon film üretimi Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
6. Hafta Uygulama-3 tek kare olarak hazırlanmış çizgi karakterlerin After Effect programında hareketlendirililmesi Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
7. Hafta Uygulama-4 After effect ile derinlik etkisi oluşturma ve sanal kamera kullanımı. Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
8. Hafta Uygulama-5 Gerçek fotoğraflardan oluşturulan kompozisyonların manipülasyonu ve hareketlendirilmesi. Televizyon için fragman yapımı. Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
9. Hafta Uygulama-6 Promosyon filmi yapımı. (Fast Food reklamı) Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
10. Hafta Grafik animasyonda kullanılmak üzere görsel tasarım oluşturma Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
11. Hafta Grafik animasyonda kullanılmak üzere görsel tasarım oluşturma Dijital eğitim; Demonstrasyon ve uygulama
12. Hafta Proje hazırlık; Öğrenciler tarafından senaryosu oluşturulmuş fragman veya tanıtım animasyonu tasarımı. Dijital eğitim; Proje
13. Hafta Proje hazırlık; Öğrenciler tarafından senaryosu oluşturulmuş fragman veya tanıtım animasyonu tasarımı. Dijital eğitim; Proje
14. Hafta Proje hazırlık; Öğrenciler tarafından senaryosu oluşturulmuş fragman veya tanıtım animasyonu tasarımı. Dijital eğitim; Proje
15. Hafta Final
16. Hafta Final

ÖÇ-1Öğrenci Adobe Photoshop ve Adobe After Effect programının arayüzünü tanır, panel ve toolbarların özelliklerini öğrenir.
ÖÇ-2Öğrenci program araçları ile çizim veya nesnelerden oluşturulmuş tasarımlar yapar.
ÖÇ-3Öğrenci oluşturduğu kompozisyonu oluşturan nesnelerin belirlenen zaman boyunca hareketli birer grafiğe dönüştürülmesini deneyimler.
ÖÇ-4Öğrenci çalışma hayatında yoğunlukla ondan istenmesi muhtemel hareketli grafik tasarım çalışmaları yaparak pratik yapma şansı bulur.
ÖÇ-5Öğrenci kendi başına hareketli grafik tasarımları yaparken, After Effect ile birlikte çalışan diğer programları da (Adobe Premier ve Adobe Photoshop) da kullanarak melez bir çalışmanın nasıl olması gerektiği konusunda bilgi sahibi olur.
PÇ-1PÇ 1. Eğitim aldıkları konuyla ilgili sektörde başarılı olabilecek bilgi ve donanıma sahip olmak.
PÇ-2PÇ 2. Grafik tasarımcı olarak yetiştirilen öğrenciler, reklam ve grafik ajanslarında, matbaalarda, fotoğraf stüdyolarında ve ayrıca büyük kuruluşların kurumsal iletişim bölümlerinde istihdam edilecek ve aranan tasarım elemanları olarak çalışacak biçimde yetiştirileceklerdir.
PÇ-3PÇ 3. Değişen ve gelişen toplum dinamiklerine uygun olarak Grafik Tasarım Programı sürekli yenilenme ve çağdaş olanı yakalamak hedefindedir.
PÇ-4PÇ 4.Grafik Tasarım Programı'nın hedefleri, temel sanat kavramları ve grafik tasarımlarında bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli grafik tasarım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarını da kapsamaktadır. Derslerde hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınacaktır.
PÇ-5PÇ 5. Eğitimin her aşamasında bilim, teknoloji ve sanatsal değerler doğrultusunda özgünlük, anlatım gücü, bilimsel metodun uygulanması, çözümleme ve malzeme kullanabilme becerisi doğrultusunda eğitim verilecektir.
PÇ-6PÇ 6. Program çağın getirdiği teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir.
PÇ-7PÇ 7. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.
PÇ-8PÇ 8. Grafik alanında eğitim görmüş öğretim elemanları, program öğrencileri ile yüksekokulumuzun grafik çalışmalarını yürütmekte, üniversitemiz grafik çalışmalarına gerek danışmanlık gerekse öğrencileri ile tasarımlar üreterek katkıda bulunmaktadırlar.
PÇ-9PÇ 9. Teknik kavramları irdeleyerek tasarım olgusunu sorgulayan ve düşünerek tasarlama eylemini yaşam biçimi haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek.
PÇ-10PÇ 10. Reklam verenlerin reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde çalışabilecek yeterliliğe ulaşacak ön bilgiye sahip olmak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10