Önlisans
Grafik Tasarımı

Metin Yazarlığı I

MGT0012 Metin Yazarlığı I 2/0/0 SA Türkçe 2

Reklam yazarlığı mesleğinin pazarlama iletişimindeki / reklam sektöründeki konum ve önemini, yaratıcılıkla ilintisini, pazarlama bilimindeki yerini, bu alandaki temel yaratıcı strateji ve ekolleri, çeşitli mecralardaki yazım yordam ve tekniklerini, reklam dilinin karakteristiğini, bu alanda sağlam bir bakış açısı kazandıracak ve temel bir beceri edindirecek düzeyde öğretmek.

Ön Koşullar Yoktur
Eş Koşullar Yoktur
Özel Koşullar Ders takibi ve sınıf içi uygulamalara katılımdan kanaat eklenecektir.
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Büşra Kaya
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba günleri saat 15.00 - 16.50, İncirli Yerleşkesi - 2B05 numaralı derslik
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma, 13.00 - 14.00 arası, İncirli Yerleşkesi 3A04 numaralı oda
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Görsel, işitsel ve sözlü anlatım, münazara, sınıf içi uygulama
Temel Kaynaklar - Kelimelerle İkna Etmenin Yolları: Tüketicileri Hipnotize Eden Metin Yazma Teknikleri - Joe Vitale

- Reklam Yazarının El Kitabı: Etkili Reklam ve Pazarlama Metni Yazma Teknikleri - Joseph Sugarman

- Herkes Yazabilir: İçerik Pazarlamasının 74 Kuralı - Ann Handley

- Satan Reklam Yaratmak - Luke Sullivan, Sam Bennett

- Satış ve Pazarlama Teknikleriyle İkna Sanatı - Adem Serdaroğlu
Diğer Kaynaklar - Sınıf içi uygulamalar için sinopsis, tretman ve storyboard örnekleri

- Çeşitli reklam ve tanıtım metinleri
1. Hafta Dil ve iletişim Görsel, işitsel ve sözlü anlatım
2. Hafta İkna mühendisliği, iknanın sözlü iletişimdeki yeri ve önemi Görsel, işitsel ve sözlü anlatım
3. Hafta Markaların kullandığı reklam ve pazarlama teknikleri Görsel, işitsel ve sözlü anlatım
4. Hafta Metin yazarının konumu, sorumlulukları ve farklı metin türleri Görsel, işitsel ve sözlü anlatım
5. Hafta Reklam metni nasıl hazırlanır? Storyboard nedir? Sinopsis ve tretman nasıl hazırlanır? Görsel, işitsel ve sözlü anlatım
6. Hafta Marka geliştirme, slogan ve reklam fikri bulma alıştırmaları Sözlü anlatım, sınıf içi uygulama
7. Hafta Yaratıcı stratejiler, yaratıcı yazarlık alıştırması Sınıf içi uygulama
8. Hafta Ara sınav Ara sınav
9. Hafta Geleneksel medya için içerik üretme süreçleri Sözlü anlatım, münazara
10. Hafta Dijital ortam için içerik üretme süreçleri Sözlü anlatım, münazara
11. Hafta Fikir geliştirme alıştırması Sınıf içi uygulama
12. Hafta Reklam senaryosu yazma ve storyboard hazırlama alıştırması Sınıf içi uygulama
13. Hafta Örnek metinler, reklam filmleri ve dijital platformlar üzerinden örnekler Sözlü anlatım, münazara, soru - cevap
14. Hafta Genel tekrar Sözlü anlatım
15. Hafta Final Final
Derse Devam / Katılım 1 0

ÖÇ-1I. Pazarlama iletişimi alanında yaratıcı yazarlığın ne anlama geldiğini kavrayacak,
ÖÇ-2II. Yazacağı metinlerde reklam dilinin inceliklerini uygulayabilecek,
ÖÇ-3III. Pazarlama iletişiminin bilimsel ve sanatsal yönlerini birbiriyle bağdaştırabilecek,
ÖÇ-4IV. Çeşitli mecralara göre farklı yazım tekniklerini kullanabilecek,
ÖÇ-5V. Stratejik düşünce temelinde taktik uygulamalar geliştirebilecek,
PÇ-1PÇ 1. Eğitim aldıkları konuyla ilgili sektörde başarılı olabilecek bilgi ve donanıma sahip olmak.
PÇ-2PÇ 2. Grafik tasarımcı olarak yetiştirilen öğrenciler, reklam ve grafik ajanslarında, matbaalarda, fotoğraf stüdyolarında ve ayrıca büyük kuruluşların kurumsal iletişim bölümlerinde istihdam edilecek ve aranan tasarım elemanları olarak çalışacak biçimde yetiştirileceklerdir.
PÇ-3PÇ 3. Değişen ve gelişen toplum dinamiklerine uygun olarak Grafik Tasarım Programı sürekli yenilenme ve çağdaş olanı yakalamak hedefindedir.
PÇ-4PÇ 4.Grafik Tasarım Programı'nın hedefleri, temel sanat kavramları ve grafik tasarımlarında bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli grafik tasarım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarını da kapsamaktadır. Derslerde hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınacaktır.
PÇ-5PÇ 5. Eğitimin her aşamasında bilim, teknoloji ve sanatsal değerler doğrultusunda özgünlük, anlatım gücü, bilimsel metodun uygulanması, çözümleme ve malzeme kullanabilme becerisi doğrultusunda eğitim verilecektir.
PÇ-6PÇ 6. Program çağın getirdiği teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir.
PÇ-7PÇ 7. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.
PÇ-8PÇ 8. Grafik alanında eğitim görmüş öğretim elemanları, program öğrencileri ile yüksekokulumuzun grafik çalışmalarını yürütmekte, üniversitemiz grafik çalışmalarına gerek danışmanlık gerekse öğrencileri ile tasarımlar üreterek katkıda bulunmaktadırlar.
PÇ-9PÇ 9. Teknik kavramları irdeleyerek tasarım olgusunu sorgulayan ve düşünerek tasarlama eylemini yaşam biçimi haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek.
PÇ-10PÇ 10. Reklam verenlerin reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde çalışabilecek yeterliliğe ulaşacak ön bilgiye sahip olmak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10