Önlisans
Grafik Tasarımı

İllüstrasyon

MGT0001 İllüstrasyon 1/1/0 SA Türkçe 2
 İllüstrasyon çalışmalarında kullanılabilecek malzeme ve teknik serbestliğin belli bir kategori seçilerek uygulanması. Bu uygulamalar sırasında Temel Grafik Tasarım İlkelerinin ve kompozisyon kurallarının uygulanması, renk bilgisinin seçilen malzemelerin bir araya getirilmesi sonucunda uygulanması ve sonuç olarak malzeme ve teknik çeşitliliğin illüstrasyon çalışmalarında uygulanabilirliğinin bir proje ile ifade edilmesi.
Ön Koşullar İllüstrasyon I
Eş Koşullar İllüstrasyon I
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Ilgın Özer Dulak
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma , 09:00-11:00,11:00-13:00,13:00-15:00 ,3A10
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma , 09:00-11:00,11:00-13:00,13:00-15:00 ,3A10
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

YÖK tavsiye kararları çerçevesinde dersin Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle sürdürülmesine karar verilmiştir.

Temel Kaynaklar  Creative Illustration - Andrew Loomis

İllüstrasyon Fikirler Kitabı -Steven Heller

Bauhaus. Updated Edition

Görsel Illüstrasyon Sözlüğü / Mark Wigan

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Dersin içeriği, önemi, değerlendirme kriterleri ve haftalık ders konuları hakkında bilgi verilmesi. Teori , Uygulama
2. Hafta İllüstrasyonun tanımı, uygulanma alanları, grafik tasarımdaki yeri ve önemi ve örnek projelerin gösterilmesi. Teori , Uygulama
3. Hafta İllüstrasyonda kullanılan malzemeler, illüstrasyon türleri arasındaki farklar , kurşun kalem tekniğiyle çalışma Teori , Uygulama
4. Hafta Suluboya tekniğiyle örneklerin incelenmesi ve tekniklerin uygulanması Teori , Uygulama
5. Hafta Natürmort çalışması Teori , Uygulama
6. Hafta Bir hikaye imgesi için eskiz yapmak Teori , Uygulama
7. Hafta Meyve çizimi. Teori , Uygulama
8. Hafta Bilinen nesneleri değiştirerek çalışmak Teori , Uygulama
9. Hafta Desen uygulamaları. Teori , Uygulama
10. Hafta Karışık teknik uygulamalıyla arka plan oluşturma Teori , Uygulama
11. Hafta Metamorfoz uygulamaları Teori , Uygulama
12. Hafta Dergi kapağı illüstrasyonu hakkında örnek incelemeleri dergi kapağı çalışması Teori , Uygulama
13. Hafta Tasarım uygulaması. Teori , Uygulama
14. Hafta Tasarım uygulaması Teori , Uygulama
15. Hafta Final. Final.
16. Hafta Final. Final.
17. Hafta Final. Final.

ÖÇ-1İllüstrasyon tekniklerini uygulayabilme yetisine sahip olur.
ÖÇ-2İllüstrasyonun çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ-1PÇ 1. Eğitim aldıkları konuyla ilgili sektörde başarılı olabilecek bilgi ve donanıma sahip olmak.
PÇ-2PÇ 2. Grafik tasarımcı olarak yetiştirilen öğrenciler, reklam ve grafik ajanslarında, matbaalarda, fotoğraf stüdyolarında ve ayrıca büyük kuruluşların kurumsal iletişim bölümlerinde istihdam edilecek ve aranan tasarım elemanları olarak çalışacak biçimde yetiştirileceklerdir.
PÇ-3PÇ 3. Değişen ve gelişen toplum dinamiklerine uygun olarak Grafik Tasarım Programı sürekli yenilenme ve çağdaş olanı yakalamak hedefindedir.
PÇ-4PÇ 4.Grafik Tasarım Programı'nın hedefleri, temel sanat kavramları ve grafik tasarımlarında bu kavramların uygulama ve sentezlerini, çeşitli grafik tasarım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarını da kapsamaktadır. Derslerde hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınacaktır.
PÇ-5PÇ 5. Eğitimin her aşamasında bilim, teknoloji ve sanatsal değerler doğrultusunda özgünlük, anlatım gücü, bilimsel metodun uygulanması, çözümleme ve malzeme kullanabilme becerisi doğrultusunda eğitim verilecektir.
PÇ-6PÇ 6. Program çağın getirdiği teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen, yurtdışı eğitim programları ile aynı paralelde ilerleyen bir program olması hedeflenmektedir.
PÇ-7PÇ 7. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi çağın gereksinimlerine göre kendini yenileyen, üreten, üretim sürecinin içinde yer alan, bunun yanında akademik çalışmalar yapan bir programdır.
PÇ-8PÇ 8. Grafik alanında eğitim görmüş öğretim elemanları, program öğrencileri ile yüksekokulumuzun grafik çalışmalarını yürütmekte, üniversitemiz grafik çalışmalarına gerek danışmanlık gerekse öğrencileri ile tasarımlar üreterek katkıda bulunmaktadırlar.
PÇ-9PÇ 9. Teknik kavramları irdeleyerek tasarım olgusunu sorgulayan ve düşünerek tasarlama eylemini yaşam biçimi haline dönüştüren öğrenciler yetiştirmek.
PÇ-10PÇ 10. Reklam verenlerin reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama bölümlerinde çalışabilecek yeterliliğe ulaşacak ön bilgiye sahip olmak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10