Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Grafik tasarımı konusunda bilgi ve beceri ile donanmış, dünyanın güncel yapısıyla iletişim kurabilecek nitelikte grafik tasarımcı adayları yetiştirmektir.

Kuruluş

2008 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı,  ilk öğrencilerini 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde almıştır ve ilk mezunlarını 2010 yılında vermiştir. 2008 yılında Şirinevler Yerleşkesi'nde faaliyete başlayan program, artan öğrenci sayısı ile birlikte 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir.

Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Grafik Tasarım alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Program ders planına tıklayarak, ilgili dersin “Öğretim Yöntem ve Tekniklerine” ulaşabilirsiniz.

Yerleşme Şartları

Merkezi yerleştirme ile öğrenci alımı yapılmaktadır.

Çift Anadal - Yandal

Staj

İstanbul Kültür Üniversitesi Grafik Tasarım Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Mezuniyet Koşulları

Grafik Tasarım Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek YÜksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler.

Mezunların İstihdam Profilleri

Bölümden mezun olan Grafik Tasarımcılar, reklâm ajansları, grafik sanat atölyeleri, basım ve yayım firmalarında görev alabilirler
Tasarım, İllüstrasyon, Fotoğraf, Film, Tanıtım, Ambalaj, Endüstri ve yayın grafiği bölümlerinde çalışırlar. Diğer çalışma alanı ise yayıncılıktır
İstanbul Kültür Üniversitesi bu düşünceden yola çıkarak, sektörün bu ihtiyacına cevap vermek ve bu alanda nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla İşletmecilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Grafik Tasarım Programı kurmuştur. Yüksekokulumuz Grafik Tasarım Programı öğrencilerini, özellikle piyasalara açılma konusunda sıkıntı çeken firmalarda istihdam edilmek üzere, mesleklerine dair profesyonel bir bakışa sahip, yaratıcı tasarımcılar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Üst Derece Programlara Geçiş

Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.
Grafik Tasarım Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI
• Fotoğraf
• Fotoğraf ve Video
• Grafik
• Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım
• Grafik Sanatları
• Grafik Tasarım
• Grafik Tasarımı
• Görsel İletişim Tasarımı
• İletişim Tasarımı
• İletişim ve Tasarım

Sunulan Olanaklar

Öğrencilerimize eğitim dönemleri içerisinde teorik dersler yanında ağırlıklı olarak aldıkları teknik çizim derslerini, MAC Labaratuvarları ve özel çizim masalı dersliklerde yapabilme olanakları sunulmaktadır.

Program Etkinlikleri

İletişim Bilgileri

Program Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Emin Sansarcı 0212 498 49 38  e-mail: e.sansarci@iku.edu.tr