Önlisans
İşletme Yönetimi

Yabancı Dil VII

YDI7001 Yabancı Dil VII 3/0/0 SAD İngilizce 3
Dersin Amacı Öğrencilere orta seviyede İngilizce konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini kazandırmak. Ayrıca, rica ve tavsiyede bulunma, teklif etme, öğüt verme ve uyarıda bulunma, kısa hikaye yazma, okurken ayrıntılı bilgi edinebilme konularında gerekli becerileri kazandırmak.
Ön Koşullar Ön koşul bulunmamaktadır.
Eş Koşullar Eş koşul bulunmamaktadır.
Özel Koşullar Özel koşul bulunmamaktadır.
Öğretim Üyeleri Ayşegül Gezek
Asistanlar Dersin verileceği akademik yıl için güncellenecektir.
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Dersin verileceği akademik yıl için güncellenecektir.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Öğrenci Merkezli, Soru-cevap-sonuç çıkarma, Reading Comprehension, yazma geliştirme amaçlı yazı çalışmaları-hikaye tamamlama ve çözümleme, sunum yaparak öğrenileni kavratma yöntemleri. Ayrıca pair work, grup çalışması,sınıf içi tartışma ve role play gibi öğrenci merkezli öğretme teknikleri kullanılmaktadır.
Temel Kaynaklar Global Intermediate Coursebook, Lindsay Clandfield & Kate Pickering, Macmillan -Global Intermediate eWorkbook -Global Intermediate Audio CDs -Global Intermediate Digital
Diğer Kaynaklar -Çalışma kağıtları, konu ile ilgili görseller ve videolar.
1. Hafta Ders kayıt haftası.
2. Hafta Geniş zaman ve şimdiki zaman; durum filleri ve eylem filleri. Sözlü anlatım.
3. Hafta Soru kelimleri ve soru cümleleri. Özne/yüklem soruları. Sözlü anlatım.
4. Hafta Geçmiş zamanlar.( simple past, past continuous, past perfect) Sözlü anlatım.
5. Hafta "used to" ve "would" kalıpları. Sözlü anlatım.
6. Hafta Gelecek zaman. ( will, going to) Sözlü anlatım.
7. Hafta "so" ve "such" ile cümle kalıpları. şartlı cümleler.( first and zero conditional.) Sözlü anlatım.
8. Hafta Ara sınav Ara sınav
9. Hafta Present perfect ve geçmiş zaman; yet, already. Sözlü anlatım.
10. Hafta Çıkarımda bulunmak için kullanılan yardımcı filler; somebody, anybody, nobody, everybody. Sözlü anlatım.
11. Hafta Zorunluluk ve izinler için kullanılan yardımcı fiiller; geçmiş için kullanılan yardımcı fiiller. Sözlü anlatım.
12. Hafta Present perfect simple, present perfect continuous; for, since; ayrılabilen öbeksi eylemler. Sözlü anlatım.
13. Hafta Sunumlar. Sunumlar.
14. Hafta Sunumlar. Sunumlar.
Kısa sınav(lar) 1 10
Derse Devam / Katılım 1 5