Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Lojistik programının temel amacı dünyada ve ülkemizde büyümekte ve gelişmekte olan Lojistik sektörünün artan ihtiyacı için; dış ticaret, gümrük, taşımacılık ve nakliye konularına hakim, nitelikli, etik değerlere sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışacak yönetici adayları yetiştirmektir.

Kuruluş

2008 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı,  ilk öğrencilerini 2008-2009 Eğitim-Öğretim döneminde almıştır ve ilk mezunlarını 2010 yılında vermiştir. 2008 yılında Şirinevler Yerleşkesi'nde faaliyete başlayan program, artan öğrenci sayısı ile birlikte 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir.

Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Lojistik alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Örgün Öğretim

Yerleşme Şartları

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Lojistik Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Lojistik Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Çift Anadal - Yandal

Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı önlisans diploması almaya hak kazanırlar.

Staj

İstanbul Kültür Üniversitesi Lojistik Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Stajlar, YÖK tavsiye kararları ve Senato kararı çerçevesinde ertelenmiştir. Stajlar için varsa e-staj imkanı kullanılacaktır. Stajlar, güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek ve sektörel E-Webinarlar kullanılacaktır. Stajın Uygumalı kısımlarından verilebilenler Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamalar ise pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile İş yerinin gerekli koşulları sağlaması ile verilecektir.

Mezuniyet Koşulları

Lojistik Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler.

Mezunların İstihdam Profilleri

Lojistik Programı mezunları, lojistik alanında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarla, lojistik hizmeti veren ya da satın alan kurum ve kuruluşlarda kariyerlerini sürdürebilirler. Lojistik Programı öğrencileri sektörün öncü firmalarından gelen profesyonel öğretim görevlileri sayesinde teorik derslerin yanı sıra mesleğe ve sektöre ait pratik ve uygulamaya dayalı bilgiler de edinmekte, stajlarıyla eğitimlerini destekleyerek iş hayatına bir an önce atılabilmektedirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Lojistik Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI:

Havacılık Yönetimi

İşletme

Lojistik Yönetimi

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

Uluslararası Finans

Uluslararası Finans ve Bankacılık

Uluslararası İşletme Yönetimi

Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Yönetim Bilişim Sistemleri

Sunulan Olanaklar

İncirli Yerleşkemizde bulunan PC Laboratuvarları, Amfiler, Seminer Salonları bulunmaktadır.

Program Etkinlikleri

Lojistik Programı, öğrencilerin teknik gezi kapsamında gümrük alanı, liman ve bazı lojistik firmalarına ziyaret etmiştir. Ayrıca, Lojistik Sektöründe faaliyet gösteren firmalarla ortaklaşa olarak konferanslar ve seminerler periyodik olarak düzenlenmektedir.

Program Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Gökhan Kırbaç.
Tel:(0212) 498 49 11 E-mail: g.kirbac@iku.edu.tr

Program Danışmanı: Öğr. Gör. Esra Çimen Atlı.
Tel:(0212) 498 49 11 E-mail: e.atli@iku.edu.tr