Bu dersin amacı öğrencileri, otelcilik ve catering alanında kullanılan İngilizce terminoloji ve ifadelerle donatarak iş yerlerinde bu dili verimli bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır.
Ön Koşullar
Yok
Eş Koşullar
Yok
Özel Koşullar
Temel İngilizce
Öğretim Üyeleri
ÖĞR. GÖR. MUSTAFA TANER PEKTAŞ
Asistanlar
--
Ders Gün,Saat ve Yeri
Çarşamba, 09:00 - 11:50, İK 2A08
Görüşme Saatleri ve Yeri
Çarşamba, 12:00 - 12:50, İK 2A08
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Öğrenci Odaklı, Eklektik, İnteraktif, Görsel ve İşitsel Anlatım
Temel Kaynaklar
Express Publishing UK, Hotels & Catering, Book 2 Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza
Diğer Kaynaklar
Murphy, R. (n.d.). Essential grammar in use: A self-study reference and Practice book for elementary students of English: With answers.
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Derse Giriş ve Tanıtım
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
2. Hafta
Unit 1: Making a Room Reservation
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
3. Hafta
Unit 2: Loyalty Programs
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
4. Hafta
Unit 3: Confirming a Reservation
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
5. Hafta
Unit 4: Housekeeping
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
6. Hafta
Unit 5: Concierge
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
7. Hafta
Unit 6: Airport Transfers
Midterm/Ara sınav
8. Hafta
Bayram Tatili
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
9. Hafta
Ara Sınav
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
10. Hafta
Ara Sınav
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
11. Hafta
Unit 7: Evacuation
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
12. Hafta
Unit 8: Checking Out
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
13. Hafta
Unit 9: Greeting and Seating Guests
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
14. Hafta
Unit 10: Explaining the Menu
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
15. Hafta
Final Sınavı
Final Sınavı
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
40
Final
1
60
ÖÇ-1
Öğrencilerin, İngilizce dilini etkin olarak kullanabilmesi amaçlanır.
ÖÇ-2
Öğrenciler, turizm alanında İngilizce sözlü iletişim becerilerini geliştirirler.
ÖÇ-3
Öğrenciler, oteldeki konukların öngörülen sorunlarına ilişkin uygun İngilizce dil kalıplarını
kullanabilirler.
ÖÇ-4
Öğrenciler, kültürel farklılıkları gözönüne alarak farklı senaryolar için
sözlü iletişim becerilerini geliştirirler.
ÖÇ-5
Öğrenciler, turizmle ilgili temel İngilizce mesleki terim ve ifadeleri öğrenirler.
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak