Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO3037 3 OTEL İŞLETMECİLİĞİ 3/0/0 Z TÜRKÇE 3
Dersin Amacı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında “Otel İşletmeciliği –Yatırım- Yönetim- Planlama- Kontrol kavramları”nı açıklamak yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktır.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. AHMET ARSLAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar Otel İşletmeciliği, Nazmi Kozak
Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Turizm Yatırım ve İşletmelerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta Mülkiyet Bakımından Sınıflandırılması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta Büyük Otel İşletmeleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta Kuruluş yeri faktörleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta Değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta Otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta Giderlerin saptanması, Gelirlerin saptanması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
8. Hafta Vize
9. Hafta Odaların Sınıflandırılması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta Organizasyon tanım, organizasyon yapılırken göz önünde tutulacak hususlar Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta Uygun organizasyon biçiminin seçimi Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta Otel organizasyon tipleri, otellerde temel bölümler Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta Finansmanın tanımı, varlıkların sağlanması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta Sağlam bir finansmana hakim olan prensipler, Fonların sağlanması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı
17. Hafta Final Sınavı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 50
Final 1 50


ÖÇ-1Otel işletmelerinin sınıflandırılmasını açıklamak
ÖÇ-2Otel işletmelerinin kuruluş yeri seçimini açıklamak
ÖÇ-3Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapmak
ÖÇ-4Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklamak
ÖÇ-5Otel işletmelerinde finansmanı açıklamak
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5