Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO1917 1 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 3/0/0 Z TÜRKÇE 3
Dersin Amacı İşletmecilikle ilgili temel kavram ve bilgiler, diğer bilim dallarıyla ilişkisi, kuruluş süreç ve sorunlarının tanınması, işletme fonksiyonlarını öğrenerek güncel iş yaşamı ile öğrenilen kavramlar arasındaki ilişkiyi görmektir.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. EMİNE ANIK
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Ders notları ve interaktif materyaller. sunum, anlatım, video vb. görsel-işitsel ve dijital araçlar

 



Temel Kaynaklar İsmet Mucuk, Temel İşletme Bilgileri, Türkmen Kitabevi, Gün. 7. Baskı, 2015.
Diğer Kaynaklar -Ders slaytları ve diğer dokümanlar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta İşletmeye Giriş Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
2. Hafta İşletme Tarih Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
3. Hafta İşletmenin Diğer Bölümlerle İlişkisi Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
4. Hafta İşletmelerin Sınıflandırılması Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
5. Hafta İşletmelerin Kuruluş Süreci Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
6. Hafta İşletmelerde Yaşanan Sorunlar Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
7. Hafta İşletme Fonksiyonları- Yönetim Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
8. Hafta Genel tekrar Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
9. Hafta İşletme Fonksiyonları-Üretim Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
10. Hafta İşletme Fonksiyonları- Pazarlama Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
11. Hafta İşletme Fonksiyonları-İnsan Kaynakları Yönetimi Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
12. Hafta İşletme Fonksiyonları-Muhasebe ve Finansman Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
13. Hafta İşletme Fonksiyonları- Halkla İlişkiler ve Araştırma Geliştirme Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
14. Hafta Genel Tekrar Anlatım, sunum, örnek olay analizleri
15. Hafta Final Sınav
16. Hafta Final Sınav
17. Hafta Final Sınav
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Final 1 100


ÖÇ-1Personel kavramı konusunda bilgili olacaklardır.
ÖÇ-2İşletme biliminin konusu ve diğer bilimlerle olan ilişkisi konusunda bilgili olacaklardır.
ÖÇ-3İşletme fonksiyonları ve görevleri konusunda bilgili olacaklardır.
ÖÇ-4İşletmelerde hukuki organizasyon konusunda bilgili olacaklardır.
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4