Çevre ve insan sağlığı koruma kuralları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
ÖĞR.GÖR. HİLAL GÜNDOĞAN
Asistanlar
-
Ders Gün,Saat ve Yeri
Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım
Temel Kaynaklar
TURİZM VE ÇEVRE, Yazar, : Prof. Dr. Nüzhet Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Türkay. Yayın Yılı, : 2014.
Diğer Kaynaklar
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM YÖNETİMİ
Yazar: H. Kader ÖZGEN, Sebahattin Emre DİLEK, Selcan Seda TÜRKSOY, Sonay KAYGALAK ÇELEBİ,
Editor: Nilüfer KOÇAK
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Dersin tanıtımı, konu ve faaliyetlerin ve değerlendirme yöntemlerinin ve işleyişin açıklanması
Görsel ve İşitsel Anlatım
2. Hafta
Turizm, çevre ve çevrecilik
Görsel ve İşitsel Anlatım
3. Hafta
Çevre yönetmeliği
Görsel ve İşitsel Anlatım
4. Hafta
Sürdürülebilir turizm ve çevre
Görsel ve İşitsel Anlatım
5. Hafta
Ekoturizmin diğer turizm türleri ile ilişkisi ve çevre etkileşimi
Görsel ve İşitsel Anlatım
6. Hafta
Sürdürülebilir turizm için ekoturizm
Görsel ve İşitsel Anlatım
7. Hafta
Turizm şehir alanlarının büyümesine bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar ve öneriler
Görsel ve İşitsel Anlatım
8. Hafta
Ara Sınav
9. Hafta
Mekânsal planlama ve küresel çevre problemleri
Görsel ve İşitsel Anlatım
10. Hafta
Turizmin çevre üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri
Görsel ve İşitsel Anlatım
11. Hafta
Kentleşmenin turizm ve çevre üzerine etkileri
Görsel ve İşitsel Anlatım
12. Hafta
Atık depolama
Görsel ve İşitsel Anlatım
13. Hafta
Atık yönetmeliği ve kontrolü
Görsel ve İşitsel Anlatım
14. Hafta
Çevre sorunlarıyla ilgili yapılmış başlıca antlaşmalar ve sözleşmeler
Görsel ve İşitsel Anlatım
15. Hafta
Final Sınavı
16. Hafta
Final Sınavı
17. Hafta
Final Sınavı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum
1
20
Final
1
80
ÖÇ-1
Çevre; çevrenin boyutları, fiziksel çevre, doğal çevre, yapay çevre, toplumsal çevre, çevresel değerler ve kirlilik hakkında bilgi sahibi olma
ÖÇ-2
Turizmin çevre üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olma
ÖÇ-3
Sürdürülebilir turizm politikası ve planlaması hakkında bilgi sahibi olma
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak